Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til bursdagsfeiring

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Bakkenrevyen feirer fem år i år, og her går galskap og godhet hånd i hånd. – Vi er som en stor, litt dysfunksjonell, men veldig bra familie.

Men det med dysfunksjonell er helt klart sagt med en kjærlig, humoristisk vri. For det er liten tvil om at gjengen bak revyen har både varme, samhold og sterkt engasjement rundt både bydelen og den lille revyen sin.

Står på

Når TA kommer innom, litt over to uker før årets premiere, er det øving og oppvarming i alle krokene nede i Katakombene i Skien.

– Nå dirrer det her, fastslår Nina E. Evensen, som har et solid grep om regien.

Og lovordene sitter løst om den 18 mann store revygjengen på Bakken. For det er ingen tvil om at her arbeides det hardt.

– Denne gjengen yter, det er det ingen tvil om. Av 18 stykker i revyen er det hele 15 som skal på scenen, så her driver vi i god Ap-ånd; alle skal med.

I løpet av fem år har gjengen også vært svært stabil, med få utskiftninger, noe som har gitt et sterkt og godt samhold.

– Her blir folk gode, og de har det også godt. Vi blir litt som en stor og litt dysfunksjonell familie, der galskap og godhet går hånd i hånd.

Viktige, uten tvil

Og av alle dem som bidrar til revyen på Bakken, er det en mann som Nina Evensen gjerne vil framheve litt ekstra. Musikerne er nok dessverre ikke alltid dem som mottar den største hederen, men at de er viktige, er det ingen tvil om.

– Musikalsk leder Harald Norrmann må jeg bare få lov til å framheve. Han har blitt en stor og integrert del av revyen. Vi hadde aldri klart oss uten han.

 

Dette året debuterer han også på scenen, i to numre. Men for det meste holder han seg i bakgrunnen, der han har stålkontroll.

– Det er han som holder orden. Han er et enmannsorkester og en musikalsk trollmann.

Og «trollmannen» selv er fornøyd med å jobbe med revygjengen fra Bakken.

– De jobber hardt og seriøst med det musikalske, og flere av dem møter gjerne opp flere timer før øving for å terpe på et eller annet, forteller han.

For det musikalske er viktig i Bakkenrevyen.

– Det er mye sang, og jeg har drillet dem en del på korteknikker. Og jeg føler at vi har kommet et godt stykke der.

Flere jubileer

Siden det dette året er jubileum for revyen, blir det selvsagt bursdagsfeiring på Bakken, med både tilhørende sang og partyeffekter.

– Det blir flere jubileer dette året også. For vi markerer også at det er 90 år siden storflommen på Bakken, i tillegg til at figuren «Trygve» fyller 50 år.

Det blir også harselert rundt «finkultur» og diskusjonene om revysjangerens rolle i kulturlivet. Et gjensyn med kjente og kjære karakterer er også på sin plass.

– Vi har noen som går igjen. Dronning Mary dukker opp. Det samme gjør Laila fra Lillehælvete. Og vårt kjære Hormonkor, med damer av alle kjønn, serverer nydelig sang fra scenen.

Premieren på Bakkenrevyen er 10. mars.