Lunds arrangementer og medarrangør Geir Tangen er klare for en ny runde med festdager på Stevneplassen. Torsdag braker det løs med karuseller, artister, popkorn og alt annet som hører festdagene til.

– Jeg forsøkte å få i gang festdager første året etter at det var stopp for Handelsstevnet, men da var det nei fra kommunen. Da vi kom i gang igjen var det 1,5 år etterpå, og vi var naturligvis spente på responsen. Heldigvis var tilbakemeldingene utrolig positive, og publikum stilte opp, sier medarrangør Tangen.

Riktig med gratis

Han tror det var et riktig trekk å kjøre med gratis inngang da de startet opp.

– Skulle man inn på Handelsstevnet kunne det fort koste 250 kroner for en familie. Nå kommer du inn på plassen uten å betale. Jeg sier ikke at det er gratis å kjøre tivoli, men vil du ha med deg konserter eller bare oppleve folkelivet på plassen så betaler du faktisk ingenting. Det tror jeg er et viktig moment for publikum, forteller Tangen.

Færre rene utstillere, flere mindre boder og satsing på konserter hver dag har også vært suksesskriterier.

– Før kunne man reise på Handelsstevnet for å få et kjempetilbud på hvitevarer. Slik funker det jo ikke lenger. Nå er det tilbud i butikkene hele tida, det eneste som er igjen med fastpris er melk og brød, ler Tangen, før han fortsetter:

– En større satsing på tivoli, flere gode artister hver dag – det er grep som fenger publikum. Det konseptet vi har nå fungerer veldig bra, og er en god kombinasjon av ingredienser. Det ser vi også på besøket og tilbakemeldingene vi får, konkluderer han.

20 000?

Med gratis inngang er det vanskelig å anslå hvor mange som faktisk er innenfor dørene, men 20 000 totalt er ikke et dårlig tips, ifølge arrangørene. Været er selvfølgelig også en svært viktig og medvirkende faktor.

– Været for disse dagene ser ikke så verst ut. Det kan bli litt blanda drops, men vi tar det vi får. Nå har vi full kontroll på rigginga, og gleder oss til å komme i gang, avslutter Tangen.

Og festdagene kan by på et fyldig program i år. Av artistene som møter opp finner vi Innertier, JOWST som vant Melodi Grand Prix, Morgan Sulele, Cir.Cuz, The Main Level, Vennebyen og Skrimmel Skrammel.

Foruten gratiskonsertene er det også innslag av gratis underholdning for barn, og når det gjelder antall markedsboder setter man rekord, ifølge arrangørene. Tivoliet er det Lunds Tivoli som står for, og de stiller også med en fersk nyhet. Karusellen New York grand central terminal.