Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis av elever i sving foran stort show i Ibsenhuset

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Denne uka og neste uke er flere hundre av elevene ved Skien kulturskole i sving med forskjellige prosjekter, før det store showet de byr på Ibsenhuset torsdag 16. februar.

Rektor ved Skien kulturskole, Ole Andreas Meen, forteller at de har to annerledesuker, hvor rundt 600 av kulturskolens 1000 elever deltar. Her er det alt fra dans, dekorgruppe, mediagruppe og komposisjonsgruppe. Og flere av elevene får prøvd seg på andre ting enn de vanligvis går på.

– I forrige uke og denne er det ikke vanlig undervisning her, og så har vi satt opp noen forskjellige prosjekter. Elevene som er i mediagruppe skriver og tar bilder av prosjektene, og de legger ut bilder og stoff på Instagram og Facebook. I dansegruppa er det også med elever som ikke driver med dans til vanlig, og så øver vi til den store forestillinga i Ibsenhuset torsdag 16. februar, forteller Meen.

- Det blir veldig gøy

Ann Kristin Kise (blir 12) og Aleksander Lippett Fuglestad (12) går på forfatterskolen på Skien kulturskole. I de to annerledesukene har de valgt å være med i mediagruppa. De går rundt og tar bilder fra de forskjellige prosjektene og de intervjuer deltakerne. Bildene og teksten legger de så ut på Instagram og Facebook.

– Det blir veldig gøy. Jeg har ikke gått så lenge på kulturskolen, så det er litt gøy å se hva de andre gjør, sier Ann Kristin.

Ann Kristin og Aleksander sier at drømmen er å bli forfatter, eller drive med skriving i en eller annen form.

– Før så gikk jeg på drama, men så ville jeg prøve noe nytt. Så måtte jeg vente litt til jeg ble gammel nok til å begynne på forfatterskolen, sier Aleksander, som legger til at han elsker å lese.

–Jeg er nok den i klassen som leser mest, sier Aleksander, mens Ann Kristin forteller at også hun elsker å lese bøker.

– På forfatterskolen lærer vi å skrive forskjellige tekster, alt fra teater til romaner, sier hun.

Aleksander sier at de også lærer om forskjellige sjangere.

Det store showet som skal vises i Ibsenhusets storsal torsdag 16. februar har fått navnet 360 grader. I tillegg til forestillinga om kvelden som er åpen for alle, skal det også vises skoleforestillinger.