– Kommer jeg dit, stiller jeg i bunad

FOTO: PRIVAT

FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 4 år gammel

SAUHERAD: Christine Berge fra Gvarv er med i Miss Universe for andre år på rad.

DEL

Hun vokste opp i Gvarv, men flyttet til Sørlandets hovedstad, Kristiansand, da hun var syv år.

Siden da, har hun blant annet jobbet som modell i California og bodd i London.

For få uker siden fikk hun vite at hun var blant dem som skal konkurrere om tittelen Miss Universe Norway, men dette er ikke første gang hun får denne beskjeden.

– Jeg var også med i fjor, men da bodde jeg i London og følte ikke jeg fikk gjort like mye som jeg kunne ønske. I år har jeg bedre tid til å forberede meg. Mona Grudt var jo med tre ganger før hun vant, forteller Christine og legger til at det ikke skader å ha litt erfaring.

Les også: Christine fra Gvarv vil bli Miss Universe

Forberedelsene sammenligner hun med en deltidsjobb. For tiden går hun siste året på videregående, men tror likevel kombinasjonen lar seg gjennomføre.

– Vi må ha fokus på sunnhet, blogging, veldedighet, skaffe oss sponsorer og mye annet. Så det er mye man må gjøre før finalen.

Hva er Miss Universe?

  • Miss Universe ble stiftet i 1952 og blir betraktet som den største, mest prestisjefylte og glamorøse skjønnhetskonkurransen i verden.
  •  
  • Finalen i 2012 ble arrangert i Las Vegas, USA. TV-sendingen kostet over 240 millioner kroner å produsere, og ble sett av over en milliard seere verden rundt. Tidligere vinnere av Miss Universe har i ettertid av konkurransen oppnådd flotte karrierer innen diplomati, næringsliv, media, film og fjernsyn.
  •  
  • Konkurransen har fokus på det å jobbe mot suksess, og dette er grunnen til at det er de mest ambisiøse og dyktige kvinnene, med indre styrke, intellekt og stil, som kommer langt i konkurransen. (kilde: missnorway.no)
Erfaring som modell

Fra 2010 til 2012 bodde missedeltakeren og jobbet for hele tre modellbyråer i USA.

– Jeg startet da jeg var 14 år og har egentlig alltid vært opptatt av skjønnhet, trening og mote. Det tror jeg kommer godt med i disse konkurransene.

Når finalen går av stabelen, er ikke fastsatt, men Christine forteller at det vil foregå i løpet av sommeren/begynnelsen av høsten.

Under kan de som ønsker å heie på deltakerne, gi sin stemme - selv om det er dommerne som har det siste ordet.

Christine skal konkurrere mot 30-40 andre jenter i Norge, før den som stikker av med seieren blir sendt videre til finalen i USA.

– Kommer jeg dit, stiller jeg i bunad.

Artikkeltags