Stikker de av med prisen i år?

Fra en tidligere konsert med Turboneger på Sort og blå scene.

Fra en tidligere konsert med Turboneger på Sort og blå scene. (Foto: )

PORSGRUNN: Rockeklubben i Porsgrunn er en av fem finalister til utmerkelsen Årets helårsarrangør 2016.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les TA+ i to måneder for kun 99,-

Nå er det klart hvilke finalister som skal kjempe om det som gjerne omtales som den gjeveste utmerkelsen en norsk festival- og helårsarrangør kan få her til lands.

–  Fredag 3. mars er det igjen duket for den tradisjonsrike prisutdelingen under by:Larm hvor Årets helårsarrangør og Årets festival for konsertåret 2016 skal krones. 2016 var et sterkt år for det norske livefeltet og nominasjonene har igjen vært rekordhøye, melder Norske konsertarrangører.

Det er ikke første gang Rockeklubben i Porsgrunn (RiP) blir lagt merke til. I 2006 ble klubben nominert til Årets konsertarrangør 2005 av Norsk rockforbund, som nå heter Norske konsertarrangører. RiP kom da på andreplass etter Kroa i Bø. I tillegg har klubben fått kulturprisen fra Porsgrunn kommune. RiP var også finalist i kampen om tittelen Årets konsertarrangør i 2013 og 2014.

De som skal kjempe om utmerkelsene i år er:

Årets festival 2016: Oslo World Music Festival, Parkenfestivalen, Slottsfjell, Vinjerock og Miniøya.

Årets helårsarrangør 2016: Rockeklubben i Porsgrunn, EnergiMølla, Rockefeller, Terminalen byscene og Union scene.

–  De fem finalistene til prisene i hver kategori er klare etter at fagjuryen har avsluttet sitt arbeid. Nå er det opp til medlemmer og kollegaer i konsert-Norge å avgjøre hvem som kan smykke seg med heder og ære etter prisutdelingen på Parkteatret fredag 3. mars, melder arrangøren.

– Juryen skulle gjerne skrytt på seg lugging, kjefting og smelling, men har i stedet vært overraskende enige om hvem som skal få kjempe om prisen Årets Konsertarrangør. Juryen har valgt både stort og smått, rart og alminnelig, sentralt og provinsielt, og håper at nettopp det skal speile det voldsomme mangfoldet som finnes i den norske kulturfaunaen.

Artikkeltags