Folkefest på torget

FULLT HUS: Slik så det ut da Snømannen ble vist på Rjukan torg i går kveld.

FULLT HUS: Slik så det ut da Snømannen ble vist på Rjukan torg i går kveld.

RJUKAN: Torget på Rjukan var fylt til randen da Snømannen hadde førpremiere i filmbyen onsdag kveld.

DEL

Filmen ble vist på et 150 kvadratmeter stort lerret, og rundt 1000 mennesker var på plass for å få med seg den store filmbegivenheten.

Det ble en skikkelig folkefest, selv om været ikke var 100 prosent med på notene.

Flott opplevelse

– Det er bare å glede seg! De første kritikkene var ufortjent. Mye kjent fra Tinn!

De få fra Tinn som fikk se «Snømannen» på lukket visning i Oslo tirsdag ble også fornøyde.

Filmen er tildelt alt fra fem til to på terningen. Og tinndølene som så den er klare på at filmen er i øvre terningkast-sjikt.

- De første terningkast-toerne som kom var ufortjent. Det passet overhodet ikke. Det var en flott opplevelse, mener kultursjef Marit Kvitne.

- Jeg er veldig fornøyd, og selv om det er mye fra Tinn, både i starten og slutten av filmen er herfra, så kunne jeg naturligvis tenkt meg enda mer fra Rjukan, sier Kvitne, som er svært fornøyd.

- Uten at jeg skal røpe for mye, så var det veldig mye kult her, og særlig at Rjukan nevnes, og det finnes jo ikke i boka, sier Kvitne.

- Alfredson har fått skrevet det inn, og jeg må si det er utrolig å se en Hollywoodfilm som foregår på steder der man omtrent kjenner igjen alle steder i filmen, sier Kvitne, som koste seg med bilder fra Oslo og Bergen også.

Noen få

Noen få tinndøler var invitert til den lukkede visningen i Oslo, som begynte med vi mottagelse og litt fingermat i Oslo Rådhus klokka 18, som var pyntet for anledningen og stuv full av kjendiser, før alle ble busset opp til Europas største kinosal, Colosseum 1.

- Det var stor stas, og vi fikk kjempeplasser, på raden rett foran skuespillerne, sier Kvitne, som skal se den igjen på Rjukan torg i den første offentlige visningen onsdag kveld.

Det skal også Steinar Bergsland, som var ordfører da filminnspillingen ble landet i Tinn. Også han var veldig fornøyd.

Spennende

- Filmen var spennende, og noe helt annet enn boka. Du kjenner igjen Rjukan, og mange steder i Tinn, men jeg stusset over noe som er i traileren og som ikke var med i filmen, sier Bergsland.

- Jeg er ikke noen filmkjenner, men jeg blei jo begeistra. Det er også veldig stas å treffe igjen mange av de som var her. Veldig moro. Og så ville Oslo også ha utevisning som oss, men fikk det ikke til. Men vi får det til på Rjukan, sier Bergsland.

- For en opplevelse! Det er bare å glede seg!

Filmen fikk stor applaus etter visning, og det ble delt ut blomster til hovedpersonene, og Tinn kommune fikk takk på rulleteksten. Det la også kultursjefen behørig merke til.

- Denne filmen blir ikke noen fiasko, det er jeg 100 prosent sikker på, er både Kvitne og Bergsland enige om.

Artikkeltags