Ann Kristin Medalen fra Porsgrunn gir ut sin fjerde dagbok, denne gang på forlaget Hermon. Det har blitt en litt mindre og mykere bok enn de foregående dagbøkene som hadde stive permer.

- Den er enklere å ta med seg i veska, fastslår forfatteren blidt.

Dagboken er beregnet på jenter i alle aldre, med fargerike illustrasjoner og god plass til å skrive ned tanker og følelser. Her er det også rikt med sitater fra bibelen og småhistorier fra hverdagen.

Skrive ned

- I jobben som lærer møter jeg ofte jenter som spør seg selv "er jeg godt likt?" Hvorfor er det sånn at vi strever med et sånt spørsmål? spør Medalen og fortsetter:

- Dagboken er ment som en hjelp til å skyve vekk de tankene. Den forteller brukeren at "du er elsket og spesiell - ingen er som deg".

Medalen tror at svært mange kan ha godt av å skrive det de tenker og føler.

- På sosiale medier fremstår mange som perfekte og mange sliter med å leve opp til de idealene som eksisterer der. Jeg tror mange ungdom burde øve seg på å skrive ned tankene sine, lære seg å sortere og skyve vekk de tankene og heller tenke positivt, sier hun.

Etterpå kan boken settes i bokhylla og tas vare på - akkurat som en dagbok.

- Boken blir et godt minne. Her kan brukerne notere skattene sine. Jeg får stadig bilder fra jenter som har kjøpt boken som vil vise meg hvordan de bruker boka, og det er artig å se at de bruker den akkurat slik jeg hadde tenkt, smiler Medalen.

Mennesker inspirerer

Ann Kristin Medalen er stadig på reise, både gjennom salget av dagboken, men også som frilanser for Norges største kristne ukesavis "Norge IDAG".

- Jeg liker å tegne og ser ofte på mennesker jeg møter eller mennesker rundt meg.  Naturen og alt det vakre som er skapt av Gud gir også hvile for øyet.

I sommer besøkte hun Mosambik under en reportasjetur. Målet var et senter i regi av den kristne organisasjonen Iris Global.

- Det var interessant å se hvor levende Gud er i andre deler av verden, der de trenger ham mer. I Mosambik bryr menneskene seg om hverandre på en helt annen måte sammenlignet med Norge hvor vi har alt, reflekterer hun.

Tilgjengelig

Firebarnsmoren, som tok lærerstudier på Notodden,  ønsker å understreke at boken er tilgjengelig for alle.

- Man trenger ikke å være kristen for å få utbytte av den. Jeg tror på et levende kristenliv som ikke bare handler om å gå i kirken på søndager. Praktisk tro tåler livet og hverdagen, sier hun og legger til at boken heller ikke er skrevet for de med stor bibelkunnskap.

- Mange tenker at "Gud er så vanskelig", men det handler om alle de utfordringene vi møter i det daglige. Gjennom bruk av boken er et av målene at brukeren kan lære å bli kjent med Gud på en god måte.