I forbindelse med den nye plata «Dette landet» er Odd Nordstoga på norgesturné. Fredag kveld sto han på scenen i Ibsenhuset, som eneste stopp i Telemark i denne omgang. Det syntes Vinje-karen var stas.

– Det er moro å komme til Skien, vi har gledet oss veldig, sier Nordstoga til publikum.

Kritikerrost plate

Den nye plata er et samarbeid med brødrene Ivar og David Vogt fra Real Ones. Plata som handler om blant annet kjærlighet og savn har høstet god kritikk fra flere hold, og mange femmere er trillet. Om plata sier Nordstoga selv: - Eg har aldri vore så nøgd med ei innspeling før, og eg brenn etter å få det ut. Brenn etter å spela det for folk. Så dette, dette kan aldri gå bra.

Sammen med seg på Ibsenhuset hadde Nordstoga et band bestående av Odd David Wallumrød på tangenter, Torstein Lofthus på trommer, Tor Egil Kreken på bass og Øyvind Blomstrøm på gitar.

Imponerte

Over 500 mennesker kom for å få med seg konserten. Fra første låt trollbandt han publikum, som virket svært imponert over telemarkingen.

Latteren satt løst da han spøkte, og låtene var varierte med både gamle hits og nye slagere. Da Nordstoga fortalte han skulle spille «Kom Heim» kom det et gledelig sukk fra første rad.

Han spilte også låter som «Bestevenn», «Hemmelighet», «Dette landet», «Heim til mor» og «Frøken Franzen».

De som leste saken om Nordstoga i fredagens TA lurer kanskje på hvordan det gikk med jentene fra Bergen som ikke fikk tak i billetter til konserten hans.

Fredag kveld la Nordstoga ut en oppdatering på sin Facebook-side om at billetter nå var i boks for de sjarmerende fansene:

«Gladmelding: DiktDamene får plass på Ole Bull Scene i Bergen neste veke! Sjølvaste Sølvi på huset der har sågar lova dei middag før dei får plass i salen. Av og til hjelper det å smiske litt, i alle fall om ein gjer det over ti vers og på rim» skrev Nordstoga.

Lørdag reiser Nordstoga til Geilo før det bærer videre til Drammen på søndag.