Håper på «Børning»-oppfølger etter prisdryss

«Børning» gikk til topps under lørdagens Amanda-utdeling, og filmteamet kunne hente inn fire priser.
Foto: Privat

«Børning» gikk til topps under lørdagens Amanda-utdeling, og filmteamet kunne hente inn fire priser. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

HAUGESUND/SKIEN: Sent fredag kveld hentet Linn-Jeanethe Kyed gallakjolen sin i pølsedisken på 7-eleven. Dagen etter ble det prisdryss for «Børning».

DEL

- Jeg måtte lufte kjolen ganske mye før jeg kunne bruke den, sier manusforfatteren fra Ulefoss lattermildt.

Kjolen hun hadde funnet var for stor, og måtte sys inn hos skredderen. Men han hadde misforstått, og den var ikke ferdig til avtalt tid.

Dagen derpå bestiller hun en ekte cowboyfrokost. Kafé på kaien i Haugesund er full av filmfolk, og utenfor vinduet jogger Børning-skuespiller Anders Baasmo Christiansen forbi. 382 000 har sett rånefilmen, som både fikk Folkets Amanda og ble kåret til Beste norske kinofilm på lørdag.

Les også: Børning mest sette film i år

- Det er to veldig gjeve priser, og når vi har laget en film der målet er å nå bredt, står Folkets Amanda veldig høyt for oss. Det er kult at publikum stemmer den fram. Men Beste norske kinofilm er prisen som henger høyest, sier manusforfatteren.

At hun ikke har fått så mye søvn, skyldes ikke bare at filmteamet fikk seg en velfortjent fest.

- Jeg var jo helt i ekstase etterpå, og gratulasjonene har tikket inn på mobil og mail. Det er så rørende, og gjør meg veldig glad.

«Børning» på vinterføre

Publikumssuksess til tross – filmteamet fikk ikke statlig støtte til å lage en oppfølger. Den første filmen var utelukkende finansiert av sponsormidler, og hadde et budsjett på 25 millioner kroner. Men de har ikke gitt opp, og håper på positivt svar når på søknaden som ligger inne nå. Linn-Jeanethe Kyed er godt i gang med å skrive manus, sammen med Anne Elvedal.

- Da blir det «Børning» på vinterføre, røper hun. Kanskje kommer hun til å ringe broren Richard denne gangen også.

- Han er mekaniker, og kan svare på ting jeg lurer på.

Hun har også skrevet ti episoder av «Mysteriet på sommerbåten». Selv har hun ikke hatt sommerferie.

- Som manusforfatter skriver jeg på forskjellige prosjekter hele tiden. I tv-serier går man dypere inn i karakterene, og grunnen til at jeg liker å skrive filmmanus, er at det store lerretet gjør at du blir sugd inn i filmen og glemmer den virkelige verden, sier den sympatiske manusforfatteren. Hun fikk hentet gallakjolen i pølsedisken før Amandashowet.

- Egentlig er det ikke så veldig mye glamour i denne bransjen.

Artikkeltags