Byr på sang i stedet for lørdagsgodt

EN LYS KVELD: Hilde Norland Gundersen, Lise Mæland og Solveig Walaas Vestøl satser på Sopranos-comeback med vårkonsert i Porsgrunn.

EN LYS KVELD: Hilde Norland Gundersen, Lise Mæland og Solveig Walaas Vestøl satser på Sopranos-comeback med vårkonsert i Porsgrunn. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Når Tre Sopranos gjør comeback, sammenligner de repertoaret med en godtepose på lørdag. Hvis de rekker å få kjolene de har bestilt fra USA også, blir kvelden komplett.

DEL

Hjemmebane for Tre Sopranos er Skien, og sist gang de opptrådte offentlig var under juleturneen i 2015.

Lørdag 25. mars tar de tre vokalistene med seg bandet over til nabobyen Porsgrunn og kulturhuset Ælvespeilet. Der kan publikum vente seg en helaften hvor «sopranosene» varter opp med «Candyman» og en rekke andre favorittlåter. Musikalsk lørdagsgodteri kaller de konserten.

– Det blir som å åpne opp en godtepose med det beste av alt, men det er sånn Tre Sopranos alltid har vært, sier Hilde Norland Gundersen.

Vil underholde

Det er en allsidig gruppe med sangere og musikere som står bak Sopranos-konseptet, og de er ikke redde for å hente materiale fra mange sjangere. Mange tolker trionavnet til at de bare synger klassisk, men det stemmer altså ikke.

– Det var vel fordi vi har sunget sopran i kor en gang, kommenterer Hilde Norland Gundersen. Hun kan blant annet vise til ti års erfaring fra Oslo Gospel Choir. – Vi kan synge både nede og oppe.

Under Sopranos-vignetten er de innom jazz, blues, pop, viser, klassisk og folketoner.

– Vi har kanskje fått enda større fokus på den tette treklangen. Vi er blitt tydeligere som trio, hevder Lise Mæland.

– Ja, og vi har nok med mer gammelpop og soul. Vi trives godt der, supplerer Hilde.

De lover publikum noe nytt, noen overraskelser. Samtidig har de beholdt det de er glad i, uttaler Solveig Walaas Vestøl. Noen av låtene peker også mot våren.

Får de kjolene sine?

– Vi prøver også å gå et skritt videre i det sceniske, og tenker rekvisitter, skift og litt koreografi, påpeker Hilde.

– Vi vil at folk skal bli underholdt, fastslår Lise.

Det betyr ikke at de ikke også vil røre folk, og ta musikken helt ned.

Alle medlemmene er aktive på andre fronter i det daglige, og Tre Sopranos har blitt et sted der de kan slå seg løs med et lekent repertoar. Det skal være gøy å sitte i salen. Også bandet får god plass til å boltre seg på scenen. Og apropos skift på scenen: Sangerne har bestilt flotte kjoler fra USA. Her skal det kjøres stil, mistenker vi. Spørsmålet er om kjolene passer, og om de kommer fram i tide.

– Kan vi stole på amerikanerne? Hvis ikke blir det konfirmantkapper, fleiper Hilde.

Med konserten 25. mars er de tilbake fra et opphold, og de røper at de sysler med noen flere planer de håper kan bli noe av.

– Det har vært greit med en pause, men nå vil vi på banen igjen.

Den faste stammen i bandet består av Espen G. Gundersen, Per Einar Watle, Lars Tinderholt, Frøydis Grorud og Jan Inge Nilsen. Jonas Lima stepper inn for sistnevnte i Porsgrunn, mens Frøydis Grorud blir opptatt med et annet oppdrag.

Artikkeltags