I fjor flyttet de inn - nå må alle ut

MÅ UT: Dette bildet er fra gladsaken i januar, da Else Ljådal åpnet dørene på St. Josephs. Nå skal bygget omgjøres til asylmottak.

MÅ UT: Dette bildet er fra gladsaken i januar, da Else Ljådal åpnet dørene på St. Josephs. Nå skal bygget omgjøres til asylmottak.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: I januar kunne Else Ljådal stolt åpne dørene til Something Else på St. Josephs, intetanende om at det snart skulle bli asylmottak. – Det er helt horribelt hvis jeg må flytte ut herfra nå.

DEL

– Dette kommer som et sjokk. Else Ljådal snakker på telefon fra Spania. Da hun forlot galleriet og atelieret på Osebro til fordel for Olavs gate 26 i januar, hadde TA en stor reportasje om det kreative fellesskapet i bygget.

Nå sitter driftsansvarlig Runar Knudsen og daglig leder Hans Edvard Aanonsen i andre etasje og har møter med skuffede leietakere.

– Jeg må innrømme at jeg fikk en klump i halsen da jeg leste den artikkelen. Den var jo så fin, og Else Ljådal har jo brukt så mye tid og krefter på å bygge opp galleriet sitt her. Jeg fikk veldig blandede følelser, sier driftsleder Runar Knudsen, og vrir seg i stolen. Mens han tidligere hadde jobben med å få folk inn i bygget, prøver han og daglig leder Hans Edvard Aanonsen nå å få dem fortest mulig ut. I dag huser de rundt 60 leietakere.

– Vi ser det som lettest og greiest at alle forlater bygget. Mange har sagt at de ønsker å flytte fortest mulig, nå som de vet at det skal bli asylmottak her om kort tid. Vi tror det blir veldig upraktisk for leietakerne å bli her under opparbeidingen. Grunnen til at de vil gjøre det tidligere sykehuset om til et asylmottak er enkel:

– Vi får betydelig mer i leieinntekter. Det trenger vi, for det er krevende å vedlikeholde dette bygget. Nå står en hel etasje tom her, sier Aanonsen. De nye leietakerne ante ikke at bygget skulle bli asylmottak.

– Det har vært offentlig kjent at vi har søkt om at bygget omreguleres til asylmottak. Det sto i avisene før jul, sier Aanonsen.

– Burde dere ikke informert leietakerne om det selv?

– Jo da, det kan du si. Men vi visste ikke om det før vi fikk tildelingen, sier Aanonsen. I første etasje sitter tatovør Tony Norfjellmark og kunden Jørgen Strand. Tony har nettopp fått beskjed om at han snart må ut.

– Det er litt leit, for jeg trives jo her. Men verst er det for Else Ljådal, med tanke på all den jobben hun har lagt ned i galleriet sitt.

Aanonsen ser for seg at de begynner arbeidet i løpet av første halvår.

– Så snart søknaden om bruksendring er behandlet i kommunen, setter vi i gang.

Artikkeltags