Gå til sidens hovedinnhold

Stående applaus og gaplatter

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Publikum skrek av latter da Sommerlatter med Lena og de hadde premiere på Kafè K fredag kveld.

Det er tiende året på rad Lena Barth Aarstad inviterer til sommerrevy i Porsgrunn. Med seg på laget har hun Ruben Kvålseth fra Notodden, som har stått på scenen sammen med henne de siste tre årene.

Nye og gamle

Publikum fikk både gjensyn med gamle typer og tekster, og ble kjent med noen nye. Både karakteren Gro Anita fra Bamble, brudens mor og den sinte parkeringsvakten fra Porsgrunn var med i fredagens forestilling, til publikums store begeistring.

Lokale, nasjonale og internasjonale politikere fikk gjennomgå, blant annet måtte Jonas Gahr Støre og Erna Solberg avlegge et besøk på Paradise Hotel, Donald Trump ertet for stormannsgalskap, og Hedda Foss Five fikk gjennomgå for sandtaksaken i Skien.

Generelt sett var tekstene i revyen veldig gode, både i sangnumrene og i sketsjene.

Med seg har komikerne dessuten et band bestående av Espen Gjelstad Gundersen, Geir Strømstad  og Carl Erik Hansen. Trioen bidro både med flott musikk, sang og komiske innslag.

Tradisjon

De første fem sommerrevyene spilte Lena sammen med Anders Vangen, og noen av sketsjene og sangene de to spilte sammen var trukket fram i forbindelse med tiårsjubileet. Blant annet sang Lena en av Anders sine viser, «Vessia», med melodi av Espen Gjelstad Gundersen.

Senere har Lena spilt én revy alene, som en hyllest til Anders, og siden har hun hatt med seg ulike skuespillere.

Forestillingen spilles på Kafé K, og skal så på turné i Telemark etter sommeren.