– Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har også fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt, melder festivalleder Trond Hannemyr etter vel overstått festival.

– Til tross for at værgudene ikke helt var på vår side under hele festivalen, ble både åpningen på Rådhusplassen og festivalgata – de fleste dagene – den folkefesten vi håpet på.

Populær arbeiderkamp

Rundt 4500 billetter ble lagt ut for salg, og forhåndssalget gikk svært bra, men for å nå budsjettet måtte alt selges ut. Arrangøren opplyste før festivalstart at de likevel «tåler en million eller to i underskudd».

Grenland friteaters nye satsing «Meierislaget» ble utsolgt, og billettene til denne utendørsforestillingen sto for mye av salget.

I år la festivalledelsen litt ekstra vekt på sitt gamle motto «Hele byen – en scene», med forestillinger i Ælvespeilet, hos Grenland friteater, Kafé K, i Østre kapell, samt i Adminiet på Herøya og selvsagt i gater og på torg.

20 000 mennesker

I løpet av festivalen ble det avviklet til sammen 116 forestillinger og arrangementer for et publikum på cirka 20 000 mennesker, opplyser festivalledelsen i en pressemelding.

PIT 2018 bød på 27 kompanier fra 11 land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute. Festivalen hadde et budsjett på cirka 4,7 millioner kroner.

– I tillegg til de 31 forestillingene i hovedprogrammet bød årets PIT på Brusteinsball på Rådhusplassen med blant andre franske Transe Express, festivalgata hadde gateartister fra «hele» verden, det var matmarked, grønn oase og gjenbruksmarked på Keims gård. I tillegg ble det arrangert konferanser og konserter.