Hun står bak flere kjente PP-serviser: I kveld ble hun feiret

FOREDRAG: Grete Rønnings 80-årsfest ble markert på Porselensmuseet, der det var ryddet plass til en utstilling med hennes arbeider. Publikum fikk også et foredrag av Randi Gaustad.

FOREDRAG: Grete Rønnings 80-årsfest ble markert på Porselensmuseet, der det var ryddet plass til en utstilling med hennes arbeider. Publikum fikk også et foredrag av Randi Gaustad. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Torsdag kveld var det feststemning på Porselensmuseet. En av Porsgrund porselensfabrikks betydningsfulle designere fylte 80 år.

DEL

Keramiker og designer Grete Rønning har skapt mange av de kjente PP-servisene vi har hatt i hjemmene våre, og som nå er blitt et nasjonalt og folkekjært kultureie, heter det i en pressemelding fra museet.

Grete Rønnings 80-årsfest ble derfor feiret på Porselensmuseet, der det var ryddet stor plass til egen utstilling med hennes arbeider. Men publikum fikk mye mer, ikke minst et flott foredrag av Randi Gaustad, seniorkonservator for Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur, som presenterte Rønnings designkarriere ved PP gjennom flere tiår. Til publikums store fornøyelse, grep 80-åringen til ordet flere ganger i foredraget, med både presiseringer og anekdoter. 

Porselensfabrikkens betydning for både kunst, kunstnere og design er overveldende.

De rundt 80 frammøtte fikk ta del i et kunstnerliv og en industrihistorie som rører dypt i hjertene til porsgrunnsfolk. Kultursjef Mariann Eriksen brukte nettopp stoltheten til porselenshistorikken som introduksjon til foredraget. Derfor er Porselensmuseet blitt så populært i Porsgrunn, ikke minst når det tilbys foredrag som dette.

Artikkeltags