Gå til sidens hovedinnhold

PIT feirer 20-årsjubileum

Festivalen er i gang

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Rådhusplassen i Porsgrunn var fylt opp med folk da Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PiT) ble åpnet tirsdag kveld.

Dans, et vandrende korps og folk fylte Rådhusplassen i Porsgrunn før den offisielle åpninga av Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PiT) startet tirsdag kveld.

Artisten Leo Bassi, som har gjestet PiT flere ganger, åpnet showet med å ønske de frammøtte velkommen fra et stillas.

Deretter dro Grenland brass i gang, før festivalleder Trond Hannemyr ønsket velkommen fra scenen.

- 425 000 mennesker

– Det er veldig deilig å se så mange her. Det er veldig deilig å ha godt vær og det er veldig deilig å ha bursdag, sa Hannemyr, som kunne røpe at mange var skeptiske i begynnelsen.

– Da vi startet dette så var det mange som mente at vi var helt på jordet – «internasjonal teaterfestival i Porsgrunn liksom», sa Hannemyr, som kunne konstatere at skeptikerne tok feil.

– I de 20 åra har vi vist mer enn 2500 forestillinger med artister fra 35 land for 425 000 mennesker. Og det er ikke så gærent vel, i en by med 35 000 innbyggere, sa Hannemyr, som vektla innsatsen til de mange frivillige og sponsorene.

140 jobber dugnad i år

– Vi har hvert år rundt 120 frivillige, og i år har vi faktisk 140. Hver eneste én fortjener en bjørneklem. Tusen takk for alle som stiller opp, sa Hannemyr.

Direktør for Fritt ord, Knut Olav Åmås, sto for den offisielle åpninga og han gratulerte med dagen.

– Min tale blir sannsynligvis det mest tråkige i hele kveld, sa Åmås, før han sa at PiT gjør både byen og regionen rikere.

PiT varer til og med lørdag og har et omfattende program.