Kari bobler over av skaperglede: - Noen er på en skikkelig snurr

PORSGRUNN: I Kari Wandler Øverlands atelier er det lunefulle katter, en champagnekjøler, glassengler og bobler som er på en snurr. Midt på lyse dagen åpner hun utstillingen «Nattdyr".

DEL

Omplasseringshunden Janko på tre og et halvt år står i døren og hopper opp og ned.

– Han er en lykke å ha. Det er jo rart- jeg lager bare katter, aldri hunder. Logikken er ikke åpenbar. Ikke for meg, sier kunstneren og åpner latterdøren.

– Kattene smiler, men jeg tror ikke på dem. De ser ikke snille ut.

Champagnekjøler

Lørdag formiddag åpner utstillingen hennes i Vestregate 14, der Tonje Wahl Løwer og Styrk Fjærtoft bor og arrangerer events, som Stønt pizzeria, kunstforedrag og utstillinger. Champagnekjølerne er resultat av et samarbeid med Tonje Wahl Løwer.

– Det hele startet med Styrks 50-årsdag. Da måtte vi jo ha en champagnekjøler. Jeg har aldri jobbet så fort. Og da vi begynte å snakke om bobler, ville det ingen ende ta. Vi fikk mange corny ideer. Nå blir det rosa bobler, bartebobler og bobler med snurresveis. Noen ganger går det helt i surr, øynene går i kryss og tunga henger som et slips. Hun løfter opp en liten boble.

– Her har det blitt litt for mye snurr. Det kan skje. Hun plukker opp en ny boble. Med skjeve øyne.

– Dette er en sjelden, asiatisk boble.

Serverer bobler

Når jeg sitter her og jobber, bare fosser det ut. Noen bobler er verre enn andre. Hun holder en boble mellom fingrene.

– Han her opplever nok dagen derpå. Han er ikke tørr. Han er sur.

Selvfølgelig blir det servering av bobler på åpningen – både med og uten alkohol. Og hvis du vil bli den nye eieren av champagnekjøleren, må du ut med nærmere 15 000.

– Det er hinsides dyrt – men du blir ikke svindlet.

Artikkeltags