Disse folka byr deg på Fri bar

FRI BAR: Styret i Fri Telemark ber inn til fest kommende fredag. Da går tidenes første Fri bar av stabelen. Fra venstre: Kenneth Pedersen, Bene Løvregn, Wegar Berg Gundersen, Iva Karoline Schjerven og  Silje Løvik, Monica Høva.

FRI BAR: Styret i Fri Telemark ber inn til fest kommende fredag. Da går tidenes første Fri bar av stabelen. Fra venstre: Kenneth Pedersen, Bene Løvregn, Wegar Berg Gundersen, Iva Karoline Schjerven og Silje Løvik, Monica Høva.

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Et nytt månedlig klubbkonsept skal skinne på utelivshimmelen i Grenland, når Fri Telemark inviterer til skeiv klubb på Sort og blå scene.

DEL

En gang i måneden ber Fri, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Telemark, inn til utelivskveld for likesinnede på Sort og blå scene i Porsgrunn. Utestedet huser også Rockeklubben i Porsgrunn (RIP).

Her blir det DJ og dansing, glade og fordomsfrie folk, og kanskje en overraskelse i ny og ne, melder fylkeslagsleder Iva Karoline Schjerven i Fri (tidligere LLH).

– Fri Telemark jobber kontinuerlig for å kunne tilby medlemmer og andre interesserte trygge, lokale møteplasser i Telemark, hvor man kan føle seg inkludert og akseptert for den man er. Vi har fra før av våre faste kafétreff annenhver torsdag på Folque Café i Skien, og med Fri bar som nytt tilskudd på kalenderen, håper vi å kunne nå ut til enda flere i Telemark og omegn som føler de bryter med det heteronormative, eller som bare vil ha en artig kveld på byen.

Eneste homosted

Det finnes ingen andre utesteder for homofile i Grenland for tiden. Fri Telemark har hentet inspirasjon fra lokallagene i Tønsberg og Kristiansand, som har månedlige fester.

– Styret og medlemmer har ønsket og etterspurt et slikt tilbud, og vi tror det fremdeles kan være godt å ha et sted man kan møte likesinnede og bare være seg selv 100 prosent med lave skuldre. Vi vet om folk fra både Notodden og Bø som er interessert i å komme, og tror det kommer en god del bare fra Grenland.

Fri teller 80 medlemmer i Telemark, men forventer vekst i medlemstallet ettersom foreningen blir bedre kjent. Påskenøtter og Grand Prix-fest er andre aktiviteter i regi av Fri Telemark denne våren.

– Vi har som målsetting å tiltrekke oss alle aldersgrupper. På sikt ønsker vi også å booke artister til arrangementene, men denne våren tar vi temperaturen på etterspørselen, sier Iva Karoline Schjerven.

– Tror dere mange misforstår konseptet, når dere gir fredagen navnet «fri bar"?

- Vi har lagt opp til tidenes dårligste punchline, og bartenderne får nok høre det. Vi synes «Fri bar» er et artig navn på en sosial møteplass, sier fylkeslagslederen.

Artikkeltags