Hans bilder har blitt lagt merke til - Nå er Dag invitert til verdens største arkitekturutstilling

LANDEMERKE: Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord ble åpnet i 2011. Tårnet er bygd i tre og er 17 meter høyt med tre utkikksplattformer. Rintala Eggertsson arkitekter står bak utformingen.

LANDEMERKE: Sjøormtårnet på Bjørgeøyane i Seljord ble åpnet i 2011. Tårnet er bygd i tre og er 17 meter høyt med tre utkikksplattformer. Rintala Eggertsson arkitekter står bak utformingen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Fotograf Dag Jenssens bilder av Toke brygge i Drangedal og Sjøormtårnet i Seljord skal til Venezia i mai.

DEL

Bilder fra i alt fire av prosjektene han har fotografert skal presenteres for rundt 500 000 besøkende i løpet av de seks månedene utstillingen vil være åpen i Venezia. Dag Jenssens fotografier av Tintrabrua på Voss og Høse Bru i Suldal er også blant de utvalgte til Italia-presentasjonen.

– Det føles litt stort å være en liten gutt fra provinsen blant 30 internasjonale fotografer som blir invitert til verdens største og viktigste arkitekturutstilling, skrev Dag Jenssen da han presenterte nyheten på sin Facebook-side tirsdag.

For det må være lov å klappe seg selv på skulderen når bildene man har tatt blir lagt merke til av arrangørene i Venezia. Dags arkitekturfotografier har reist verden rundt tidligere også - på trykk i magasiner og nettartikler.

Anerkjennelse

Bak de fire nevnte prosjektene står Feste landskap og Rintala Eggertsson arkitekter. Bilder fra bygdeutviklingsprosjektet Seljord og sogene, for eksempel, som blant annet bidro til landemerket Sjøormtårnet, har blitt vist i inn- og utland, til og med over flere sider i Kinas største arkitekturmagasin.

Sami Rintala og Dagur Eggertsson i arkitektfirmaet har vært flinke til å promotere prosjektene sine, opplyser Dag Jenssen.

For fotografen fra Porsgrunn betyr invitasjonen til Venezia anerkjennelse. Han er allerede godt etablert som teaterfotograf, men tar også jobber innen reklame og dokumentasjon, for å nevne noe.

– Det er bare gøy, sier frilanseren, men han legger til at han ønsker flere oppdrag innen arkitekturfotografering, og dermed kan deltakelsen under verdens største utstilling innen faget bli et fint visittkort å trekke fram.

Ikke noe prangende byggverk

Biennalen åpner 26. mai, og utstillingen av Dags bilder støttes av Telemark fylkeskommune, noen av kommunene som er tilknyttet arkitekturprosjektene, samt Feste landskap.

Utstillingen med arkitekturbildene blir en del av Time Space Existence-utstillingen som skal foregå på plassene Mora og Brembo i sentrum av byen. De er en samarbeidspartner med biennalen og inngår som en del av denne, melder Dag Jenssen.

En overordnet tematikk under biennalen i år er «freespace», og prosjektene fra Seljord, Drangedal, Voss og Suldal handler nettopp om å gjøre ting tilgjengelige for folk, påpeker fotografen.

En annen fellesnevner for de fire er små konstruksjoner.

– Det er ikke snakk om prangende byggverk, men prosjekter som gjør lite innhogg i naturen.

Artikkeltags