Jazzete slageraften med kjentfolk og godtfolk

FESTKONSERT: Nyttårsstemningen var på topp under Porsgrunn Janitsjarorkesters konsert i Ælvespeilet.

FESTKONSERT: Nyttårsstemningen var på topp under Porsgrunn Janitsjarorkesters konsert i Ælvespeilet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Med galopperende oppstart, ble det nye året markert av Porsgrunn Janitsjarorkester for 19. gang fredag kveld.

DEL

– «Champagne Galopp» er en dansk slager, opplyste konferansier Torbjørn Waag, som ønsket velkommen til den tradisjonsrike nyttårskonserten etter en festlig start med konfetti dalende ned over musikantene.

Fullt hus

– Det er ikke ofte korps i Grenland trekker fullt hus, men det klarer Porsgrunn Janitsjarorkester. Det er dette vi jobber for. Orkesteret har lang tradisjon for å presentere dyktige soloartister. I kveld topper vi laget med en av landets mest populære entertainere, sa Waag før Atle Pettersen entret scenen for å synge «Crooner's Serenade».

- Croonerstilen er jazzifiserte standardlåter, kunne konferansieren fortelle. Pettersen framførte også «Can't take my eyes off you» og «Abbey Road Medley».

Før konserten i Ælvespeilet, var Vegard Knutsen fra Skien en av de yngste blant publikum.

– Jeg spiller kornett i Gimsøy skolemusikk. Det har jeg gjort i 2,5 år, forklarer 10-åringen.

Det var Vegard som hadde tatt mamma og besteforeldrene med for å høre janitsjarorkesteret. Han ønsket så veldig å komme på denne konserten. Vegard syns ikke det er lett å velge bare en favorittlåt, som han liker å spille på kornetten sin, men går for «All about that bass» og «Gammel jegermarsj».

Artikkeltags