- Ryktene på Facebook sier at du savner noen gitarer, kan det stemme?

TILBAKE: Bandmedlemmene kunne mandag kveld hente utstyret hos Telemark politidistrikt. Simon Laland står klar til å laste instrumentene inn i bilen. 
Foto: privat

TILBAKE: Bandmedlemmene kunne mandag kveld hente utstyret hos Telemark politidistrikt. Simon Laland står klar til å laste instrumentene inn i bilen. Foto: privat

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: I løpet av helgen ble det begått innbrudd i et øvingslokale. Tre band ble frastjålet til sammen åtte gitarer til en verdi av rundt 40 000 kroner. Da etterlysningen ble delt på Facebook, fikk musiker Atle Iversen Brekke en svært så hyggelig telefon fra politiet.

DEL

De hadde funnet alt det stjålne musikkutstyret, unnatt en savnet pc, under en husransakelse i Grenland. Politiet hadde ikke en gang rukket å registrere anmeldelsen som Atle Iversen Brekke leverte inn mandag morgen. Noen hadde derimot snappet opp etterlysningen som etterhvert ble delt velvillig rundt på Facebook.

- Vi har akkurat vært og hentet gitarene, forteller Atle Iversen Brekke til TA mandag kveld.

Han er gitarist i bandet Visegard og trommeslager i Rüst, som også har øvingsrom samme sted. Sammen med Skallebank deler de felles øvingslokale i Kilebygda.

Ba om hjelp

Det var søndag ettermiddag de oppdaget at det hadde vært innbrudd i lokalet de bruker.

Åtte gitarer, to gitarforsterkere og et flagg - av alle ting - var borte.

Mandag ba Atle Iversen Brekke vennene på Facebook om hjelp. Han la ved bilder av musikerne sammen med noen av de stjålne instrumentene.

(Visegard, Foto: Eline Randahl Norschau)

- Det satte i gang en storm, sier musikeren fornøyd.

Raskt oppklart

Mindre en to timer senere mottok han en telefon fra politiet:

- Ryktene på Facebook sier at du savner noen gitarer, kan det stemme?

- Noen på politikammeret hadde fått snusen i dette. De hadde vært og ransaket et sted, og der dukket utstyret opp, melder Brekke.

Hos politiets operasjonssentral får TA bekreftet at politiet er på saken, og at de jobber med å få full oversikt over tyvegodset.

Det er foreløpig ikke gitt noe mer informasjon om bakgrunnen for aksjonen som førte til at musikerne fikk tilbake det savnede utstyret.

Artikkeltags