Gå til sidens hovedinnhold

To telemarkinger på pokertoppen

Artikkelen er over 6 år gammel

GARDERMOEN: Telemarkingene Jan-Erik Sørensen og Mari Nitteberg har gjort det skarpt under historiens første poker-NM.

Porsgrunnsmannen Jan-Erik Sørensen kom på 2. plass under Pot Limit Omaha-turneringen natt til fredag, og sikret seg 102 280 kroner i premie. Mari Nitteberg, også hun fra Porsgrunn, kom på 8. plass med 48 910 kroner i premie.

Omaha-turneringen som er en av tre pokerøvelser det skal konkurreres i under mesterskapet som foregår på Gardermoen 18-24. november.

Dette er det  første lovlige norgesmesterskapet i poker blir nemlig avholdt på Thon Congress Gardermoen, og litt før klokken fem natt til fredag ble den første norgesmesteren klar.

Simen Birkeland gikk nemlig til topps i den ene av tre pokerøvelser det skal konkurreres under mesterskapet. Birkeland stakk av med seieren i Pot Limit Omaha-turneringen (PLO) og sikret dermed 161.010 skattefrie kroner.

Lang kamp

Pot Limit Omaha-turneringen startet onsdag og ble en lang batalje. Totalt stilte 324 spillere til start til turneringen, som hadde en innkjøpspris på 3000 kroner.

 Etter dag en var de 324 redusert til 53 spillere som alle drømte om å bli kåret til norgeshistoriens første pokermester. Noen av Norges mest profilerte pokerspillere var blant de som spilte seg til dag 2, men både Andreas Høivold og Felix Stephensen måtte til slutt innse at de ikke ville bli norgesmester i PLO.

Det offisielle finalebordet besto av åtte spillere. Etter en lang heads up (én-mot-én) mot Jan-Erik Sørensen, var det altså Simen Birkeland som til slutt kunne strekke armene i været og feire seieren.

Til TV2 kunne den ferske Norgesmesteren avsløre at han hadde egentlig ingen planer om å spille turneringen.

- Det er kult. Jeg vet ikke helt hva jeg skal føle. Jeg hadde egentlig ikke planer om å spille denne turneringen. Det er absolutt kult å bli den første norgesmesteren i Norge. Nå må det bare synke litt inn, sa en sliten, men lykkelig vinner.

VENTER 2000 SPILLERE

Hovedturneringen, Texas Hold'em, hadde sin første dag torsdag og avsluttes tirsdag 24. november, og det er forventet at rundt 2000 nordmenn vil stille til start på Gardermoen. Vinneren av hovedturneringen ville stikke av med NM-tittel og 1.525.920 kroner skattefrie kroner. Innkjøpet til hovedturneringen er 5000 kroner.

Flere av Norges mest profilerte pokerspillere vil delta, det samme vil kjendiser som Tone Damli, Aylar Lie og Per Sandberg.

Det arrangeres også en Texas Hold'em turbo-turnering som starter søndag. Overskuddet av Norgesmesterskapet vil gå til Blodkreftforeningen.