– Etter hva jeg har blitt fortalt, kan Rikstoto være interessert i å stå som arrangør av klubbpoker i Norge. Det synes jeg er en meget god idé, sier kulturpolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Morten Wold, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Wold er for tiden i Dublin der han følger norgesmesterskapet i poker. Frp har lenge ivret for at pokerklubber skal bli lovlig i Norge.

Nå mener partiet at de har funnet en god løsning for hvordan det skal gjennomføres: På norske travbaner.

– Der ligger allerede infrastrukturen klar, mener Morten Wold.

– De har lokaliteter ved travbanene, men få ukentlige arrangementer, de har store parkeringsplasser, de har restauranter, de er vant med å håndtere inn- og utbetalinger og de har lang erfaring med å hjelpe folk som sliter med spillavhengighet, sier Wold.

Ulovlige pokerklubber

Tidligere i vår aksjonerte politiet i Oslo mot en rekke ulovlige pokerklubber i Oslo-området. En av de aktive spillerne ved en ulovlig klubb var Frps tidligere kommunikasjonssjef og nåværende spesialrådgiver André Larssen. Wold understreker at Frp er tilhengere av at politiet aksjonerer mot organisert kriminalitet ved illegale pokerklubber, men mener likevel politiet bommet litt med den aksjonen.

– At så mange mennesker samlet seg en vanlig torsdag for å spille turneringspoker, klarer jeg ikke å se på som et problem, men heller som et tegn på at vi må legge til rette for at lovlydige borgere kan utøve sporten sin på rett side av loven, sier Wold.

Håper på Venstre

Med Venstre i regjering øyner nå Fremskrittspartiet håp om å få gjennomført spillpolitikken sin.

– Jeg vil ta dette opp med kulturminister Trine Skei Grande raskest mulig, sier Wold og håper de sammen kan finne en løsning på dette. Fremskrittspartiet og Venstre er også skjønt enige om at hensynet til de som sliter med spillavhengighet må veie tungt. Nettopp derfor tror jeg løsningen er å få dette fram i lyset, framfor å skyve dem som sliter nærmere kriminelle miljøer, sier Wold.