Gå til sidens hovedinnhold

- Pappa sier ting som betyr noe

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå har far Håvard og sønn Simen Rem begått sin første plate.

 Håvard Rem er godt kjent som både forfatter, og ikke minst tekstforfatter for adskillige store norske artister.

Med i kulissene

Det de fleste ikke vet er at sønnen Simen Rem har «vært med» på de fleste samarbeid. Faktisk siden han var seks år gammel og ble med far og Morten Harket til Maldivene for at de to siste skulle utvikle sistnevntes første norskspråklige plate.

Men først nå, når Simen er blitt en musiker på 25 år, kommer debutskiva til Rem og Rem. Det er på mange måter et resultat som har vokst frem gjennom alle disse årene.

- «Hustavler» kunne nok vært gitt ut før. Men nå har vi holdt over 100 konserter de siste fire årene, og jeg er glad for at låtene fikk utvikle seg live, forteller Håvard Rem til Nettavisen.

Blitt til på veien

For Simen er også ferden til duo med far blitt til på veien - bokstavelig talt.

- I 2011 begynte jeg å smugtitte på noen av tekstene hans og satte melodi til dem. Så da han reiste rundt på opplesningsturné, ble jeg med og plutselig begynte vi å bli booket inn som duoer rundt omkring, forteller Simen.

Det var først for ett år siden, etter en opptreden i Kristiansand, at far og sønn på toget diskuterte at de kanskje skulle gjøre noe helt håndfast som et album. De sendte en mail til Grappa musikkforlag før tunnellen og fikk svar da nettdekningen var tilbake etter.

Familiehistorie

- Det er veldig bra at vi har spilt så mye live. Det er jeg glad for. Da vi stilte i studio, var vi veldig sikre på hvordan det skulle låte og hvilke låter som skulle være med, sier Simen.

«Hustavler» inneholder blant annet «Vuggevise» som Morten Harket skrev, og låter av Bob Dylan, Janove Ottesen og andre som Håvard Rem har gjendiktet og skrevet tekster til. «Ny nåde», som kan oppleves over i videoen, er faktisk den eneste låten der Simen først skrev melodien og Håvard skrev tekst etterpå.

På noen av låtene synger også Simens søster Dina med, så «Hustavler» holdes på alle måter i familien.

- Den største forskjellen fra denne plata og andre prosjekter jeg har gjort, er at vi har hatt så god tid. Med andre, profesjonelle samarbeidspartnere er det veldig sånn «klokka går». Vi har på mange måter kalt dette vår unnskyldning for å være sammen. Simen kaller det fisketurene våre, humrer Håvard Rem.

For Simen har det også en ekstra dimensjon å jobbe med faren på profesjonelt vis.

- Jeg opplever det han skriver som sant. Han sier ting som betyr noe med veldig få ord, sier Simen Rem.