Fredag slapp han sangene «Det hev ei rose sprunge» i duett med Frida Ånnevik og «En kveld i Verona», der Nordstoga har tonesatt Tarjei Vesaas' dikt. De er en forsmak på Odd Nordstogas kommende julealbum, kort og greit kalt «Jul» , som er i vente 9. november.

Den har han spilt inn sammen med Det Norske Kammerorkester, som også blir med på juleturneen som naturligvis følger – og som tar ham til storsaler som Grieghallen, Olavshallen og Oslo Spektrum.

– Jeg har vært med på mye opp igjennom som har med jul å gjøre, sier Nordstoga, og trekker frem TV-serien «Jul i svingen» og juleplaten «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø».

– Begge deler var veldig moro å få være med på. Det har ført meg inn i Norsk salmebok, sangene blir strømmet år etter år i store mengder, de blir spilt på radio, og jeg får mange spørsmål om å være med i juleprogram på TV og på konserter hvert eneste år, sier han, og tilføyer på underfundig vis:

– Det virker som om folk liker at jeg synger julesanger, og da gjør jeg jo gjerne det.

Turneen starter 5. desember, og rundes av 16. desember etter 15 konserter. 11. desember går turen til Ibsenhuset i Skien. I mellomtiden blir Odd Nordstoga å høre med en solokonsert i Nordstrand kirke 3. november, i den nye konsertserien Gåsehud i regi av Christer Falck. Der skal han spille gjennom låter fra hele karrieren.