Skien får egen ølfestival

ØL-festival: - På planke skal publikum smake øl under den planlagte ølfestivalen i Skien, forteller Tom Kjetil Olsen i Gulating ølutsalg. FOTO: NILS OTTO SEM

ØL-festival: - På planke skal publikum smake øl under den planlagte ølfestivalen i Skien, forteller Tom Kjetil Olsen i Gulating ølutsalg. FOTO: NILS OTTO SEM

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Nå får Henrik Ibsen sitt eget øl og fødebyen hans sin egen ølfestival.

DEL

Etter bare tre måneders drift satses det høyt hos Gulating ølutsalg i Skien. I mars lanserer butikken sitt eget Ibsen-øl og i mai planlegges det en egen ølfestival i samarbeid med Skien by og Arkaden.

– Vi har tro på turist-produktet Ibsen og sammen med Telemark Mikrobryggeri og Folkebadet i Porsgrunn satser vi på å produsere tre ølmerker med navn hentet fra Skiens store sønn. Takket være støtte fra Skien kommune og Telemark fylkeskommune gjør vi dette og håper å lansere de første flaskene allerede i mars. Vi ønsker at etikettene skal henvende seg til turistene på engelsk slik at de vet hva de kjøper, forteller daglig leder i Gulating Tom Kjetil Olsen til TA.

Ibsen-navn

Det første ølet som kommer i mars, håpet er i forbindelse med Ibsens bursdag 23. mars, skal etter planen hete Hedda Gabler og selv om Ibsens Hedda var en mørk og ikke lett dame, håper Olsen at deres Hedda skal bli en blond lys og lettdrikkelig øl.

– Den neste «Peer Gynt» bli en IPA for sommeren, mens Gjengangere som blir den sist lanserte, blir en tradisjonell pils, sier han.

Ny festival

Det nye ølet er ikke alt av planer for det unge ølutsalget.

– Vi hadde egentlig planer om en liten ølfestival med 12 mikrobryggerier i egen regi i bakgården her, men etter hvert ble både Skien by og Arkaden med på lasset så nå planlegger vi en stor festival på Handelstorget i slutten av mai. Vi ønsker en festival lik de som bli arrangert i Belgia hvor ølsmaking er hovedingrediensen - og ikke musikk og show. Vår lokale emballasjeleverandør har laget en spesiallaget planke med plass til fem smaksprøver til festivalen, fortsetter Olsen og håper festivalen vil bli en tradisjon i Skien.

FORNØYD

Gulating ølutsalg åpnet i slutten av oktober i fjor og etter drøye tre måneders drift er Olsen fornøyd med driften.

– Vi har hatt jevn god omsetning siden vi startet og fått et godt navn hos leverandørene. Det er vi fornøyd med. De første dagene etter årsskiftet har naturlig nok vært noe roligere, men da har vi konsentrert oss om øl-smakingskvelder og foredrag, noe vi også tilbyr, avslutter Olsen som gjerne tar imot den nye regjeringens forslag til ny salgstider for alkohol.

Artikkeltags