FNs internasjonale eldredag feiret over hele fylket

SKIENS OPTIMIST VS. GUTTER 13: Det ble spilt fire sett, og seniorene vant ett av dem. – De var overraskende gode, mener Jakob Lange Honning, fra Gutter 13 laget. 	ALLE FOTO: LISE LOTTE NYRUD

SKIENS OPTIMIST VS. GUTTER 13: Det ble spilt fire sett, og seniorene vant ett av dem. – De var overraskende gode, mener Jakob Lange Honning, fra Gutter 13 laget. ALLE FOTO: LISE LOTTE NYRUD

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: På Gulset ble dagen markert i lag med ungdommen.

DEL

– Noe av det viktigste med eldredagen er å knytte generasjoner sammen, forteller Gisle Lunde, daglig leder ved Gulset nærmiljøsenter.

I anledning den internasjonale eldredagen arrangerte Gulset nærmiljøsenter volleyballkamp mellom volleyballaget Gutter 13, og Røde Kors' seniorlag: Skiens optimister.

– Alle mennesker føler seg unge og vil være med unge. Vi knyttet dette sammen over den felles interessen volleyball og arrangerte en vennskapskamp, forteller Lunde.

Seier til ungdommen

Oppgjør tok plass i Gulsethallen lørdag formiddag. På første settet ble det en overlegen seier til guttene. Neste sett vant seniorene knepent, og tredje settet ble også en knepen seier til guttene. Siste sett ble avgjørende og seieren gikk her overlegent til guttene.

– Vi spiller for å ha det moro. Innerst inne ligger det selvfølgelig et mål om å kapre noen poeng, og vi klarte ett sett. Gutta har nok bedre forutsetninger enn oss, og de tar det nok litt mer alvorlig, forteller Erna, en av Skiens Optimister.

– De er så søte da, og de syntes nok det var gøy å vinne. Alt i alt hadde antakelig vi mest moro med det, fortsetter hun.

Imponerte

Også guttene var fornøyde med kampen, og hadde det gøy.

– Jeg syntes kampen gikk bra, og pensjonistene var overraskende gode, forteller Jakob Lange Honning. Han har spilt siden volleyballaget startet opp, for cirka ett år siden.

Dessverre gikk ikke kampen knirkefritt. Under ett av settene gikk det hardt for seg for en av Skiensoptimistene. Akillesen røyk og dermed bar det til legevakta. Likevel satte det ikke en demper på de evige optimistene. Ulykkesfuglen hadde tidlige røyket den andre akillesen, og en av lagkameratene mente at det da ga kroppen en balanse av å nå ha røket begge.

– Det er den holdningen som holder de friske, de får en skade og tenker at man må leve med det bare, forteller Lunde, som var imponert over lagånden og positiviteten.

Premieutdeling

Etter kampen var det duket for premieutdeling på Gulsetsenteret. Her var det allerede mange samlet i anledning eldredagen, og det ble servert frokost og vafler. Det var også underholdning med sang og musikk av Leif Blix og Lars Nygaard. De sang låter av Erik Bye.

Dagen ble markert over hele fylket. I Langesund opptrådte Ivan & Alvin med sang og musikk. I Bø ble dagen feiret i Gullbring med diverse stander. Herøya oldermanslag sto for underholdning og Ingvar Skobba og varaordfører deltok.

I Kviteseid var det også markering med lyrikk – og musikkinnslag ved Ingebjørg Romarheim og Gunnhild Heggtvedt.

Artikkeltags