Ry Cooder skal gjøre sin eneste Europa-konsert på Notodden denne sommeren – i det som blir hans første konsert i Norge på 30 år. 2. august er datoen, på det som blir bluesfestivalens åpningskonsert, og festivalsjef Jostein Forsberg jubler for endelig å få Cooder på kroken:

– Det er helt sensasjonelt at Ry Cooder endelig kommer til Notodden Blues Festival. I mange år har vi forsøkt å få ham til Bluesfestivalen og endelig gikk det i orden, sier Forsberg, som dermed kan by på headlinere som den seksdoble Grammy-vinneren Cooder, Bonnie Raitt og Govt Mule.

Les også: Festivallørdagens headliner klar (TA+)

Ry Cooder slipper nytt album 11. mai, og er nå på farten igjen.

– Cooder spilte mange konserter på 70- og 80-tallet, men siden det har han ikke vært en så aktiv liveartist. Han har ikke spilt i Norge under sitt eget navn siden 1988 og hans foreløpig siste Norgesopptreden var med på Kalvøya-festivalen i 1992 med bandet Little Village som han hadde sammen med John Hiatt. Jeg anbefaler folk å ikke gå glipp av denne konserten, sier Forsberg.

På Notodden-konserten loves det at han både vil spille nye låter – og by på et utvalg av hans mest kjente sanger gjennom karrieren, heter det i pressemeldingen. Det kan bli mangfoldig, ifølge festivalsjefen:

– Få musikalske artister fra det siste halve århundre har introdusert oss til så mange gode sanger og fra så mange rike musikalske tradisjoner som Ry Cooder. Hans musikalske katalog spenner seg fra tidlig amerikansk blues, rock & roll, rhythm & blues, Tex-Mex-klassikere, afrikansk blues til cubansk musikk med Buena Vista Social Club. Uansett sjanger så kommer musikken hans fra hjertet.