– Dette er spennende og høyaktuelle amerikanske og norske bluesnavn med sterk identitet og bred appell. Med disse navnene så styrker vi sommerens festival som en stor opplevelse, sier festivalsjef Jostein Forsberg i en pressemelding torsdag.

– Med tidligere annonserte artister som Bonnie Raitt, Stjernekamp-vinner Adam Douglas, Ana Popovic og Southern Avenue befester festivalen sin posisjon som «Europas beste bluesopplevelse».  

Ny publikumsfavoritt

Vintage Trouble betegnes av festivalledelsen som «et av de tøffeste bandene innenfor vår sjanger om dagen, og deres eksplosive og høyenergiske konserter byr publikum på en halsbrekkende syntese av klassisk soul, blues og rock'n'roll».

Bandet har varmet opp for navn som AC/DC og The Who på verdensturneene deres, og vokalist Ty Taylor i Vintage Trouble beskrives som et fyrverkeri på scenen. De skal opptre lørdag i festivalhelgen.

– Det er som et Led Zeppelin-inspirert rockeband frontet av en tidlig utgave av James Brown. Bedre kan det ikke bli hos oss. De kommer til å ta vårt publikum med storm og taket vil lette i Hovigs Hangar, reklamerer festivalsjef Forsberg.

Sju nominasjoner

Det ligger også an til en ønskereprise på festivalen i år.

– Basert på vår entusiasme for det rykende ferske albumet «Right Place, Right Time», valgte vi å introdusere Monster Mike Welch og Mike Ledbetter til det norske publikumet på vår jubileumsfestival i 2017. De ble en umiddelbar suksess. Vi avtalte allerede i fjor å ta dem tilbake i 2018. I fjor var de så ferske at de ennå ikke hadde etablert et eget band. Nå har de samlet de musikerne som de ønsker under navnet The Welch Ledbetter Connection. Populariteten vises ved at de er nominert i hele sju kategorier til årets Blues Music Awards, inkludert prestisjekategoriene «Album of the Year», «Band of the Year» og «B.B. King Entertainer of the Year».

Bandet spiller fredag 3. og lørdag 4. august.

 

Lover fullt trøkk

Bluesfestivalen har videre booket entertaineren Sugaray Rayford og hans sju mann store band.

– Sugaray satte Notodden på hodet da han som helt ubeskrevet blad opptrådte med The Delta Groove Revue på festivalen i 2012, opplyser Jostein Forsberg.

I år er han nominert som «B.B. King Entertainer of the Year» og «Contemporary Blues Male Artist» under Blues Music Awards i Memphis. Bandet spiller på festivalens «kick-off»-dag onsdag 1. august og på festivalens åpningsdag torsdag 3. august i Hovigs hangar.

Til sist har vi den utflyttede telemarkingen Joakim Tinderholt.

– Tinderholt er for tiden en av Norges mest spennende bluesartister. Han er i rivende utvikling og opplever stadig oftere lovord og bookinger fra utlandet. Hans plateutgivelser får strålende kritikker både fra nasjonal og internasjonal musikkpresse, melder festivallederen.