Går i pluss etter snuoperasjon

VELLYKKET: Det var høy stemning i Hovigs hangar lørdag. Her fra konserten med George Thorogood. Nærmere 6500 publikummere var innom både på fredag og lørdag. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

VELLYKKET: Det var høy stemning i Hovigs hangar lørdag. Her fra konserten med George Thorogood. Nærmere 6500 publikummere var innom både på fredag og lørdag. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Rundt 30 000 mennesker har besøkt bluesfestivalens arrangementer i helgen, og anslagsvis 21 000 har betalt seg inn på konserter.

DEL

I Notodden Blues Festivals nye hovedarena, Hovigs hangar, ble det satt et tak på 6500 personer per dag. Bortimot så mange var innom både fredag og lørdag. Konserten med Robert Plant fredag kveld var 60 festivalpass unna utsolgt.

Ender opp i pluss

Folk og blues-scenen er en av de andre arenaene som har hatt svært godt besøk. NBF har i tillegg til hovedscenen og noen mindre klubbscener flere gratisarrangementer, fra barnehageblues til konserter i Bok- og blueshuset.

– Vi vet ikke helt sikkert ennå, men vi regner med at vi ender opp med en halv til én million kroner på plussiden i år, sier festivalleder Jostein Forsberg.

– Det er vel opp mot noe av det beste vi har hatt, sier Forsberg om totalbesøket, men ledelsen har ikke rukket å finregne på tallene ennå.

Fra i fjor sto det igjen cirka 500 000 kroner i minus i regnskapet. Den store omleggingen festivalen har gjennomført nå, ser ut til å legge lista for de neste festivalene, selv om ledelsen varsler noen justeringer og forbedringer.

Tilbakemeldingene fra folk har vært gode, og stemningen i byen vært upåklagelig. Forsberg roser spesielt de 500 frivillige som har stått på i omstillingsprosessen.

Stort sett knirkefritt

Vegard Finnekåsa har ledet produksjonsavdelingen. Han melder om et knirkefritt arrangement rent produksjonsmessig.

– NBF har blitt en kompakt og fin festival der publikum har tilgang til det meste fra torgområdet, sier Finnekåsa, som tror at årets løsning også ble en god reklame for 2016-utgaven ved å friste folk til å komme innenfor portene. Mange har stått ute i Storgata og lyttet til musikken fra scenene.

En annen som tok seg tid til en liten oppsummering i helgen var den amerikanske musikeren og skuespilleren Steven van Zandt som var gjest fra torsdag til lørdag. Han fortalte om sine inntrykk til pressen før han dro.

– Ingen advarte meg om at det skulle være så kult, sa Little Steven, som samtidig ga beskjed om at han gjerne kommer tilbake.

Skrøt av Busk og Eriksen

Steven van Zandt visste ikke noe om verken Notodden eller festivalen før han kom, men han ble raskt imponert over hvor velorganisert og integrert i byen bluesfestivalen er. Under åpningen torsdag skrøt han av bluesprisvinner Daniel Eriksen fra Langesund. Van Zandt la ikke skjul på at han har oppdaget flere artister her som han burde ha visst om. Fredag la han ut følgende Twitter-melding: «Notodden Blues Festival! Vidar Busk Last Night. Daniel Eriksen right now. Both fucking amazing.»

Det han ikke skjønner er hvorfor man ikke filmer mer og sender på tv. Festivalen burde filmes og dokumenteres, oppfordret han.

Van Zandt mener også at talentsatsingene burde utvides. Selv tar han gjerne turen tilbake som instruktør. Han har for tida ikke noe konkret på gang med eget band.

Artikkeltags