Drevne festivalgjester kan kunsten å campe med stil

KUNST OG CAMPING: Torbjørn Hem, Jørn Nordnes, Helle Berglund og Tom Strømnes camper med stil. De har i alle fall sørget for å gjøre det komfortabelt og hjemmekoselig. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

KUNST OG CAMPING: Torbjørn Hem, Jørn Nordnes, Helle Berglund og Tom Strømnes camper med stil. De har i alle fall sørget for å gjøre det komfortabelt og hjemmekoselig. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Med alt fra eget klassikergalleri på veggene til isknusermaskin og «gitarrom» i bobilen, er festivalfolket rigget for et godt campingliv.

DEL

Det var stille og rolig på bluesfestivalens offisielle camping på Nesøya torsdag formiddag, men ved innsjekkingen ble det rapportert om et jevnt tilsig av gjester. Dette er én av tre camper rett ved festivalen.

Inne på området fant TAs utsendte flere drevne bluescampere. Torstein Helgesen fra Harstad, og klubben Independent MC, er på plass for sjuende gang. Han har litt flere Notodden–besøk i beltet enn de andre i følget. Sammen med Siv Seglsten, Hilde Danielsen og Einar Rubach har han tenkt å henge en del hos MC–klubben Heavy Horses som har lokale et steinkast unna. Selv har han tilbakelagt 150 mil på motorsykkel for å komme til Notodden. Under åpningsdagen skulle gjengen få med seg firerbanden Vidar Busk, Amund Maarud, Daniel Eriksen og Magnus Berg.

– Ellers dropper vi inn litt her og der, opplyser de.

Noen meter lenger ned mot Heddalsvannet camper en gruppe gjester fra blant annet Larvik, Grenland, Sandefjord og Oslo. Inne i partyteltet har de gjort det hyggelig med stålampe, salongbord og sofa, ny isknusermaskin og ikke minst en rekke kjente motiver på veggene. – Her er det bare gamle klassikere, opplyser Jørn Nordnes, som er på bluesfestivalen for 22. gang.

Han slapper av i teltet sammen med Torbjørn Hem, Helle Berglund og Tom Strømnes.

– De andre har gått for å bade. Det ville ikke vi, for da hadde vi ikke kommet i avisa, fleiper de.

Festivalgjestene har campet seks år på den samme plassen.

– Dette teltet står nok her neste år også, konstaterer Tom Strømnes.

I løpet av festivalhelga akter de å få med seg flere artister, som Lisa Lystam Family Band, Supersonic Bluesmachine og Walter Trout, for å nevne noen.

Og med Mona Lisas smil, elg i solnedgang og en kopi av «Brudeferden i Hardanger» på veggene, blir det neppe stusselig «hjemme» på campen, selv om regnet skulle finne på å bøtte ned innimellom slagene.

Artikkeltags