Sju deltakere sto igjen da årets «Stjernekamp»-sesong gikk løs på opera-sjangeren. Didrik Solli-Tangen fremførte Tårnarien fra Tosca - «E lucevan le stelle», og imponerte stort foran dommerne.

De to faste dommerne Mona B. Riise og Thomas Felberg hadde alliert seg med ukas fagdommer, den meritterte sopranen Solveig Kringlebotn. Hun var klar i talen:

– Du er jo utdannet sanger, og så har du tulla med alle mulige kjendisprogrammer. Hvorfor kan du ikke synge som dette og opptre på operascener? Du har det jo i deg! Didrik er en av de beste sangerne i dette kullet her, og gjør en god jobb hver gang. I dag skal du ha terningkast seks! sa Kringlebotn.

– Du synger så hjertet brister! Så vakkert, sterkt og ordentlig. Man kom på hva som virkelig er opera, utbrøt Mona B. Riise.

Stor forbedring

Den andre telemarkingen i showet, Aleksander Walmann, var nok et stykke utenfor sin komfortsone da han fremførte Figaros arie fra  «Barbereren i Sevilla».

– Jeg hørte at du kunne synge under øving, problemet var at du ikke hadde lært leksa. Dette er en av de største forbedringene jeg har hørt i «Stjernekamp»! Og så så det ut som du hadde det gøy og koste deg. Du har forandra deg som en kameleon! uttalte fagdommer Kringlebotn.

–  Det buldrer og rister i operahuset her! Det er kjent som en av de vanskeligste ariene for en baryton, men jeg liker dette kjempemyet. En kjempejobb! kvitterte Thomas Felberg.

Klassisk kveld

Kvelden endte med at Benedicte Adrian fikk færrest stemmer og måtte forlate konkurransen på NRK1.

Både Didrik og Aleksander er med videre.

Dette sang deltakerne lørdag kveld:

  • Gaute Ormåsen: Rodolfos arie fra La Bohème -  «Che gelida manina», Giacomo Puccini
  • Adam Douglas: Nemorinos arie fra Elskovsdrikken - «Una furtiva lagrima», Gaetano Donizetti  
  • Didrik Solli-Tangen: Tårnarien fra Tosca - «E lucevan le stelle», Giacomo Puccini
  • Benedicte Adrian: Arien til Nattens Dronning fra Tryllefløyten - «Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen», Wolfgang Amadeus Mozart
  • Ida Maria: Cherubinos arie fra Figaros bryllup - «Voi che sapete», Wolfgang Amadeus Mozart
  • Lisa Børud: Bertas arie fra Barbereren i Sevilla - «Aria de Berta», Gioachino Rossini
  • Aleksander Walmann: Figaros arie fra Barbereren i Sevilla - «Largo al factotum», Gioachino Rossini