– Det var 30 jenter og meg. Gutter drev jo ikke med sånt

FØRSTE GANG: Her i Brekkeparken hadde 11 år gamle Bjørn Vidar Solli fra Kleiva sin scenedebut. Han sang «Rock around the clock». – Jeg var veldig glad i 1950-talls rock. Og Jerry Lee Lewis var en favoritt. FOTO: Privat

FØRSTE GANG: Her i Brekkeparken hadde 11 år gamle Bjørn Vidar Solli fra Kleiva sin scenedebut. Han sang «Rock around the clock». – Jeg var veldig glad i 1950-talls rock. Og Jerry Lee Lewis var en favoritt. FOTO: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: For 25 år siden sto Bjørn Vidar Solli på denne scenen og sang «Rock Around The Clock». I morgen står han der igjen – med internasjonale musikere under Parkjazz.

DEL

Han scenedebuterte i 1990 i en talentkonkurranse i regi av TA.

– Det var 30 jenter – og meg. Gutter drev jo ikke med sånt, humrer Bjørn Vidar Solli, som sang en av sine favoritter.

– Man fulgte liksom ingen musikktrender den gang. Man spilte det man tilfeldigvis fant, og da ble det jo ofte ting foreldrene våre hørte på.

– Helt sprøtt!

Det er altså blitt 25 år siden debuten.

– Jeg har jo lest om artister i Se og Hør og sånt, som feirer 25 år som artist. Nå er jeg der selv. Herregud, det er sprøtt. Jeg kom på andreplass i den konkurransen og etter det havnet jeg jo rett i showbiz! Jeg hadde flere jobber enn jeg har nå. Det var opptredener på kjøpesentre, på badestrender og på tv på «Midt i smørøyet». Vi hadde 30 jobber i måneden og sånt! Det er jo helt utrolig! sier Solli, nesten litt overrasket selv.

Han sang med ferdig innspilt komp på kassettspiller.

– Jeg hadde et komp innspilt av Roy Åge Næss på kassett, og sang til det. Jeg hørte mye på gammel rock, Jerry Lee Lewis og sånt. Nå blir det mer 1940-talls jazz, forteller Solli.

– Jeg begynte ikke å øve på gitar sånn ordentlig før jeg var 14 år eller noe, men så måtte jeg liksom velge litt mellom sang og gitar. Jeg har holdt på med begge ting, men det er på en måte to litt atskilte karrierer. Jeg husker George Benson sa til meg en gang på jazzfestivalen i Montreux; «If you can sing – you'll never be poor», så jeg har holdt det ved like, poengterer Solli.

Folk fra hele verden

For uten Bjørn Vidar fra Klevia, får parkjazzpublikummet også høre Kevin Dean fra USA på trompet, Calle Bagge fra Sverige på piano, Audun Ellingsen fra Ørsta på bass og Adam Pache fra Australia på trommer.

– Det er folk jeg har truffet underveis. Han fra Sverige traff jeg av alle ting på internett. Det var den gang Myspace var hot, og vi har holdt kontakten siden.

Lørdag spiller han også for åttende gang sin årlige sensommerkonsert i Lyngør, hvor hans siste plate ble til.

Artikkeltags