– Det enkle er veldig fint, sier Nordstoga om bakgrunnen for at han spilte inn egne og andres låter i nedstrippet, akustisk versjon og denne uken ga dem ut på plate.

Ikke for dansegulvet

– Litt av grunnen til at jeg gjorde denne platen var jo rett og slett for moro. Men om en skal si en mer pretensiøs grunn, så synes jeg noen av låtene mine har noe litt annerledes ved seg om en gjør dem på denne måten. Det blir jo som en særdeles analog remiks, sier Odd Nordstoga til NTB.

Og legger til at dette ikke er laget for dansegulvet.

– Men heller til å slappe av til, og være helt sikker på at du altså ikke blir vekket av trompeter og basuner på låt nummer fire.

Trubadurform

«Aleine heime» er tittelen på albumet, som han spilte inn i sitt eget, nybygde musikkrom i huset på Lambertseter i Oslo.

– Jeg hadde også kjøpt en skamdyr mikrofon, har Nordstoga forklart om beveggrunnen for at han og tekniker Markus Arnet tok seg en musikalsk hjemme alene-fest.

– Jeg har alltid likt når mine favorittartister synger en låt bare med seg selv og gitaren. Opp igjennom har jeg også gjort dette mye selv, sier Nordstoga, og sier at det er akkurat slik det skal være:

– Nakent, kun med ord, melodi og gitarkomp, den opprinnelige, urgamle trubadurformen, sier Nordstoga videre.

Underbetalt

Låtlisten omfatter låter han selv har skrevet til andre, eller gitt ut selv. Her er «Rosevev» fra Herborg Kråkeviks plate «Eg og Edith», og «Våren» fra broren Aasmunds album «Guten». Dessuten en norsk oversettelse av Lars Winnerbäck som i Odds språkdrakt ble til «Om du reiste din veg», og som ekstra bonus: Fire julelåter.

– Innspillingene gjorde jeg ingenting med før jeg sendte dem til Universal med et helt åpent spørsmål om dette kunne være noe for dem, opplyser Nordstoga, som i plateskriver fastslår at plateselskapet «selvsagt» hoppet til:

– Hvor mange ganger får de et albumtilbud med innspillingskostnad på nøyaktig én underbetalt lydtekniker fra Bærum i to dager? spør han retorisk.