Hjemme hos meg så betyr det at det blir mer desserter, friske bær og mengder av is. Ofte gidder jeg ikke å sette i gang de store bake-prosjektene, men desserter eller en porsjonskake som dette lager jeg gjerne.

Ingrediensene er få, det går kjapt å lage og det smaker fullstendig norsk sommer. Egentlig er detter ganske tradisjonell ostekake som jeg har lekt litt med og som passer perfekt etter en dag i varmen. Selv serverte jeg denne som dessert etter en makrell-middag, en super kombinasjon synes jeg.

Oppskriften er til 4 porsjoner.

Dette trenger du:

  • ½ kurv friske jordbær, vasket, renset og delt i to
  • 1 stor stilk rabarbra, kuttet i terninger
  • 1 kanelstang
  • 2 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 200 gram kremost, naturell
  • 1,5 dl fløte
  • Saften av ½ sitron
  • 2 ss melis
  • 7-8 digestive kjeks
  • 50 gram smeltet smør

Slik gjør du det:

Start opp med å ha terningene av rabarbra i en gryte sammen med 3 ss vann, kanelstang, sukker og vaniljen (jeg jukset og brukte det ferdige vaniljesukkeret fra Jacobs – funker supert)

La dette stå og småkoke til du har en fin konsistens av syltetøy.

Fisk opp vaniljestangen og kanelstangen og sett rabarbrakompotten til avkjøling.

Ha kjeksen i en pose og knus den grovt. Ha den knuste kjeksen over i en bolle og hell over det smeltede smøre – bøndene sammen og sett det til side.

Så pisker du fløten sammen med 1 ss sukker til krem. Finn frem en arbeidsbolle og ha i kremosten sammen saften av ½ sitron. Pisk det sammen til en glatt masse og vend til slutt inn kremen i ostemassen.

Så er det bare å finne frem det du vil servere dette i. Selv valgte jeg litt rustikke Norgesglass. Legg litt kjeks i bunnen av glasset, fortsett med jordbær, rabarbrakompott, krem og topp det hele med et dryss kjeks og jordbær.

Det blir nesten ikke kjappere, bedre og mer norsk sommer på glass enn dette!