Slik lager du supergode boller til morsdagen og fastelavn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Følger du denne oppskriften får du helt bankers luftige og gode boller du kan servere søndag.

DEL

Mmmmm ... Gjærbakst! Det er lite som kan måle seg med duften av nybakte boller i huset. Det er så lunt og trygt og ... ja NAM, bare!

Da kan du også bake Ingrid Espelid Hovigs fantastiske boller. Deigen funker like bra til boller som krans eller kringle:

50 g gjær
100g margarin
3,5 dl melk
1 liter hvetemel
1 dl sukker
1 knivsodd hjortetakk (kan sløyfes, men det er kjempelurt å bruke)
1 ts kardemomme

Rør sammen og elt deigen, hev i 45 minutter, trill ut boller, hev i 30 nye minutter.

Pensle med egg, og pynt eventuelt med hakkede mandler og perlesukker.

Stek på 180 grader til bollene er gylne oppå. Nyt!

Ekte fastelavnsboller serveres med pisket krem og kanskje syltetøy. Skal du pynte ekstra, kan du drysse et lett melisdryss over bollene når de er avkjølt.

Blir det boller til overs, husk å fryse dem samme dag. Gjærbakst er ikke all verdens dagen derpå.

Artikkeltags