Nå røper Lier Horst hvem som er hans nye samarbeidspartner

SAMARBEID: Thomas Enger og Jørn Lier Horst har møttes mye i litteratursammenheng. Nå skriver de krim sammen. Foto: Per Albrigtsen

SAMARBEID: Thomas Enger og Jørn Lier Horst har møttes mye i litteratursammenheng. Nå skriver de krim sammen. Foto: Per Albrigtsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For kort tid siden røpet Jørn Lier Horst at han skal gi ut en krimroman sammen med en norsk forfatter av internasjonalt format. Det er nå klart at det er norske Thomas Enger det er snakk om. Samtidig sier Gyldendal forlag nei til at Lier Horst får kjøpt rettighetene til sine tidligere bøker.

DEL

Op.no: For en uke siden skrev vi at Jørn Lier Horst  bryter med Gyldendal og starter forlag selv.

Samtidig ga han hint om at det kom en bok han har skrevet sammen med en annen forfatter.

I mai utgir han en nyskrevet thriller sammen med tidligere Gyldendal-forfatter Thomas Enger, ifølge VG.

Thomas Engers krimserie om Henning Juul er solgt til 30 land og er langt mer populært i land som Danmark og Tyskland enn den er her hjemme i Norge.

Bokens tittel er «Nullpunkt».

Ny politietterforsker

Og boken har nettopp fått politietterforsker Alexander Blix og kjendisjournalist Emma Ramm som hovedpersoner. Meningen var at Enger skulle skrive journalistdelen og Horst politimannen i annethvert kapittel, men de mistet fort kontrollen, skriver VG.

– Ja, det ble til at vi skrev på hverandres deler, så når jeg leser nå, kan jeg nesten ikke huske hvem som har skrevet hva. Det er i alle fall ikke sånn at selv om vi er to, så er det bare en halv jobb – det er egentlig dobbelt så mye jobb, sier Jørn Lier Horst til riksavisen.

Til Østlands-Posten forteller han at også dette kan bli en ny serie.

– Det er fullt mulig med en serie, planene for det er ikke lagt. Men det er tilrettelagt for det, røper han.

– Akkurat nå skriver jeg på en ny Wisting. Den kommer så fort den er ferdig. Jeg håper å rekke bokhøsten. Og den boken kommer på det nye forlaget Capitana, slår han fast.

Får ikke selge sine egne bøker

Han har fått mest heia-rop etter at han som første norske store forfatter nå starter eget forlag. Forlaget Capitana skal gi ut barnebøker og krim – også skrevet av andre enn ham selv. Gyldendal mister nå sin største norske forfatter og inntektskilde, i 2017 var det Jørn Lier Horst som solgte mest bøker sammenlagt i Norge. Det er snakk om 400.000 bøker totalt.

– Jeg har jo en veldig omfattende backlist med 12 bøker i Wisting-serien og enda flere barnebøker. Jeg kan si at jeg har lagt inn et generøst bud, men at det er avvist av Gyldendal – noe de har sin fulle rett til å gjøre ifølge avtaleverket. Men det er jo synd å ikke få lov til å selge min egne bøker, så jeg har ikke gitt opp ennå, sier Horst til VG.

Ungdomsbokserien CLUE, som er utgitt på Kagge forlag er også låst til det forlaget.

– CLUE-serien er egentlig avsluttet med boken som kom i januar. Jeg har lovet leserne en 13. bok. Heller ikke de bøkene får jeg med på eget forlag. Den 13. er også kontraktfestet på Kagge, sier Lier Horst til ØP.

I det nye forlaget strømmer henvendelsene på, ifølge Lier Horst.

– Jeg har fått en del, men det er litt tidlig å ta imot og vurdere manus fra folk ennå, avslutter han.

Artikkeltags