– En må ikke spise julemiddag, det er 80 plasser på galleriet for dem som bare vil se showet og ikke ha mat. Men det er julebord-billettene som går først, sier Lena Barth Aarstad og Jannicke Irwin Abrahamsen.

Det er femte året på rad at de inviterer til julebordshowet på Parkbiografen i Skien.

– Det er blitt jula for oss det her. Vi har egentlig bare fri fra jula i januar, for allerede i februar så er vi på igjen med å ansatte folk som skal være med, alt fra servitører til musikere og teknikere. Over 20 personer er i sving hver kveld som vi kjører showet, sier Barth Aarstad.

– Kommer igjen år etter år

De to artistene skriver også på materialet til det neste juleshowet om sommeren.

– Vi blir litt årstidsforvirra, ler Barth Aarstad, som legger til at de synes julebordshowene er veldig gøy.

– Parkbiografen er et fantastisk sted å spille på – et veldig godt lokale med kanskje Norges beste akustikk, sier hun.

Jannicke Irwin Abrahamsen forteller at mange av gjestene kommer igjen år etter år.

Også i år lover de et musikalsk og humoristisk show med glimt i øyet.

Vil treffe ung og gammel

– Vi har alltid med noe med jula, men ikke bare jul – det er et show. Og så prøver vi å treffe bredt, for vi skal treffe alt fra de yngste til de eldste i en bedrift og både damer og menn, sier Irwin Abrahamsen.

Villa Mat står for julemiddagen, noe de har gjort de fire forrige åra.

– På et julebord så er maten like viktig som showet, så vi var opptatt av å finne noen som kan klare å levere ribbe med sprø svor til 230 spisegjester, og det klarer Villa Mat, sier Barth Aarstad.

Siden det ikke er noe kjøkken på Parkbiografen er det litt av en logistikk som skal på plass. Torsdag hadde de generalprøven mens premieren var i går, og i helgene nå framover mot jul spilles showet hver fredag og lørdag.