Konserten var så populær at arrangøren nesten ble bekymret

TRØKK: Oslo Gospel Choir under ledelse av Tore Aas ga en gnistrende konsert i Skjærgårdhallen i Langesund i går kveld.
FOTO: NILS JUL LANDE

TRØKK: Oslo Gospel Choir under ledelse av Tore Aas ga en gnistrende konsert i Skjærgårdhallen i Langesund i går kveld. FOTO: NILS JUL LANDE Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

LANGESUND: 3000 publikummere sammen med Oslo Gospel Choir hyllet sent i går kveld gospellegenden Andraé Crouch. Skjærgårdssang har aldri tidlige hatt en slik oppslutning på noen av konsertene sine.

DEL

Det var en tilfreds, men også en litt bekymret festivalsjef Svein Olsen som ønsket velkommen til tidenes konsert på Skjærgårdssang.

– Vi er 3000 mennesker her i kveld, maksimalt av hva som er forsvarlig å få inn i Skjærgårdshallen. Håper og tror at dette likevel skal gå greit. Nettopp det gjorde det.

TO TIMERS KONSERT

Under ledelse av Thore Aas leverte Oslo Gospel Choir en fantastisk konsert, En tribute to Andraé Crouch, gospelsangeren som gikk bort 8. januar i år, 72 år gammel.

Tore Aas og Oslo Gospel Choir hadde i mange år et nært forhold til Crouch. Ifølge Aas hadde det aldri blitt noen Oslo Gospel Choir uten Crouch.

– Det var hans sanger vi startet med fra dag en, og det er hans sanger vi har sunget opp gjennom årene. Crouch har betydd uendelig mye for oss.

Aas var selv til stede under begravelsen til gospellegenden i Los Angeles.

– En svært gripende sådan, hvor den ene solisten etter den andre sto fram og sang Crouch sine sanger. Men så varte begravelsen hele fem timer.

DET SVINGTE

Om det ikke svingte like mye i skjærgårdshallen i går kveld, som det gjorde under begravelsen til Crouch, så var det muligens ikke så langt unna. Etter en litt rolig start, tok det seg opp utover mot de små timer. På repertoaret sto blant annet «Take me back», «To God be the glory», «Soon and very soon» og «Jesus is the answer».

Ifølge Aas ga Crouch ut sin første sang som 14-åring. En sang med tittelen «The Blood that Jesus shed for me».

Oslo Gospel Choir leverte utvilsomt  varen i løpet av to timer.

UTFORDRING

Med stor oppslutning om årets Skjærgårdssang, samtidig som NRKs Sommerbåt la til kai i Langesund, ble dette med parkering en utfordring. Ikke minst dette bekymret festivalsjef Olsen.

Artikkeltags