Gå til sidens hovedinnhold

Kathrine kunne ikke henge opp en gardinstang - nå lager hun møblene helt selv

Da Kathrine kjøpte leiligheten slet hun med å henge opp gardinstangen:

Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG/SKIEN: Da Kragerø-jenta skulle kjøpe seg leilighet i Tønsberg åpnet det seg en helt ny verden.

For fire og et halvt år siden kjøpte Kathrine Haugholt fra Kragerø sin første leilighet. Selv om standarden var overkommelig, trengte den en oppussing. Men med en begrenset lommebok, tok det tid før Haugholt satte i gang. Attpå til hadde hun liten kunnskap om å pusse opp, utenom det å male noen strøk.

- Jeg startet som alle andre, og sleit med å henge opp gardinstangen, forteller Kathrine Haugholt til TA.

Rom for rom

Nå, fire og et halvt år senere har hun pusset opp alle rommene helt selv. Og i løpet av årene har Kathrine fått mye kunnskap.

- Jeg har spurt om hjelp og fått veldig mange tips på veien. Jeg ønsket meg blant annet verktøy til jul, forteller 24-åringen som råder folk til å be om hjelp i den nærmeste byggevarehandelen, som en fin måte å komme i gang på.

Og slik tok hun fatt i de ulike prosjektene. Rom for rom jobbet hun seg gjennom leiligheten som hun forteller har blitt hennes drømmehjem.

- De første to årene gjorde jeg ikke stort. Jeg malte stuen og gangen, og så tok det to år før jeg gjorde noe. Da begynte jeg med å male flisene på badet, og sette inn nye skap. Så tok jeg kjøkkenet, i fjor sommer tok jeg verandaen og i år ble det stuen og gangen igjen.

Fra Ikea til hjemmelaget

Da Kathrine flyttet inn gjorde hun som mange andre, og handlet på blant annet Ikea. Men med tiden begynte hun å lage ting selv. Alt fra en enkel hylle til litt avansert.

- Jeg begynte med å bygge små enkle ting, som ramme, serveringsbrett og hylle. Jeg tenke enkelt, for jeg hadde jo ikke gjort det før.

- Det har tatt seg opp. Jeg liker å bygge, og det er en viktig faktor, forteller 24-åringen som nylig laget ferdig et vitrineskap som hun hadde bygget helt fra bunnen.

Blogger

Og det var slik Kathrine fikk ideen om å blogge om oppussing og interiør for ett år tilbake. Hun kjøpte seg et domene, designet bloggen og trykket publiser. Siden da har hun fått en god leserskare, på om lag 50 000 unike lesere i måneden.

- Det krever mye delinger og en innsats. Jeg blogger jo ikke via noen, slik som andre bloggere gjør, forteller hun. Men bloggen er foreløpig kun en hobby ved siden av jobben som grafisk designer og webdesigner. Men det er tydelig at lesere har fattet en interesse for hva Kathrine legger ut på nettstedet som hun har kalt Mitt lille prosjekt.

- Jeg får bare positive tilbakemeldinger og folk sier de er glad for at jeg deler og inspirer dem. Noen sender meg mail og spør om ting, og andre sender bilder av ting de har laget. Det er veldig moro, sier hun.

Starter nettbutikk

I løpet av høsten vil Kathrine selge møbler som hun har laget selv. Men om det blir noe hun kan komme til å leve av får tiden vise.

- Jeg har laget så mange møbler at det går til et punkt der man ikke har plass til mer. Det er veldig mange som synes det jeg har laget er fint, og om jeg vil selge det. Så nå er planen å planen å åpne nettbutikk, meddeler bloggeren.

- Det er veldig spennende. Det er mange som har spurt om jeg jeg har nettbutikk, så etterspørselen er der. Jeg får se hvor det går videre, avslutter hun.