– Man ser det med egne øyne. Med streams og følgere … det er bare tall man ser på en skjerm. Når du står og hører noen synge sangen din, er det noe ekte som skjer foran øynene dine – som gjør at du opplever det på en helt annen og ekte måte enn i sosiale kanaler, sier Bergan til NTB.

Derfor kan hun ikke tenke seg noe bedre enn å stå på en scene. Neste måned skal hun fylle Rockefeller i Oslo – hit hun flyttet i 2013, samme år som hun signerte platekontrakt.

– Det gjør det litt ekstra spesielt. Oslo er blitt hjembyen min, og da vil man gjøre det litt ekstra stort og litt ekstra gøy, sier Julie Bergan, som lover fullt band, stor produksjon og lysshow, og «mye energi».

Og så naturligvis mye ny musikk: Hun skal spille gjennom hele debutalbumet sitt, «Turn On The Lights», sluppet i februar. Samtidig er Bergan også klar for konserter på Union Scene og i Hemsedal helgen før, ifølge hjemmesiden.

Bedre kontroll 

– Du har varmet opp for en rekke stornavn, størst Justin Bieber. og akkurat turnert med Alan Walker i Europa. Er det annerledes når det bare er ditt navn?

– Ja! Da er det enda skumlere, ler hun: – Jeg har ikke sluttet å være nervøs med årene. Men jeg føler jeg har bedre kontroll nå, svarer ungjenta – som ifølge DN alltid har siste ordet selv i beslutninger og valg som tas.

– Jeg har sluppet et helt album, låtene er mer på plass, akkurat som liveshowet. Jeg har fått mye erfaring, fått gjort mye. Jeg føler meg tryggere på mange måter – men samtidig er hver eneste konsert viktig for meg: Jeg vil det skal gå bra, jeg vil prestere, gi publikum det beste showet jeg overhodet kan. Da slutter man aldri å være nervøs.

 

– Beste i verden 

Samtidig tror hun det er viktig å være «litt nervøs».

– Det betyr at dette er noe du brenner for. Det blir en drivkraft, noe som pusher deg litt lenger – og gjør deg enda mer fokusert. Da får du det ekstra giret hvor du ikke slapper av og tenker «dette går bra».

Julie Bergan er kjent for å være en energisk liveartist, og har sagt hun føler seg «mektig» på scenen. Sceneskrekk har hun ikke, sier hun til NTB:

– Jeg synes det aller beste i verden er å være på en scene. Det gøyeste med musikk er å spille konserter, og møte mennesker og få en annen type respons på det man har laget – se de synger med, koser seg fordi man spiller musikken man har laget. Det er en helt egen, givende følelse.

Positiv rollemodell

Julie Bergan har opparbeidet seg et publikum som spenner over ulike aldersgrupper.

– Når jeg synger for folk på min egen alder, kan det føles lettere: De kan relatere seg til låtene, går kanskje igjennom de samme tingene som jeg synger om. Jeg har også mange yngre fans, og da blir det en litt annen type konsert om det er mange av dem til stede. Da henvender jeg meg til dem på en annen måte, snakker om litt andre ting og forteller om låtene fra en annen synsvinkel.

– Du er kanskje det første idolet de ser live på en konsert? Hvordan føles det?

– Kanskje de tenker «jeg har også lyst til å drive med musikk når jeg blir stor»? Kanskje er jeg en rollemodell, kanskje jeg kan inspirere dem. Det tar jeg på alvor, og prøver i størst mulig grad å være en positiv påvirkning – en positiv rollemodell, sier Bergan, som ikke har glemt sin egen barndoms helter, og hvordan hun selv skjønte drømmen kunne bli virkelighet.

Svensk diamant 

– Jeg hadde alle de store popstjernene: Britney Spears, Shakira, Beyoncé. De føltes langt unna, det var før omfanget av sosiale medier som gjør at du kommer så tett på artisten. Det var en annen jente som gjorde utslaget da jeg var 10 år gammel, sier Julie Bergan:

– Amy Diamond var 12 år og «bare» fra Sverige. Da føltes det mer sannsynlig! Og hun hadde gitt ut CD. Da jobbet jeg for å bli så flink som hun var, sier Bergan, og legger til:

– Det skjedde!