Skal forføre folk med mat og drikke

POPULÆRE: Tradisjonsmatekspert Bodil Nordjore og Jan Halvor Fjeld fra Veholt mikrobryggeri sørger for mat og drikke i Brekkeparken.

POPULÆRE: Tradisjonsmatekspert Bodil Nordjore og Jan Halvor Fjeld fra Veholt mikrobryggeri sørger for mat og drikke i Brekkeparken.

Artikkelen er over 3 år gammel

Tradisjonen tro blir det julemarked i Brekkeparken. Første helgen i advent bidrar Bodil Nordjore og to lokale mikrobryggeri til å skape julestemning. - Vi skal forføre folk med mat og drikke, lover Nordjore.

DEL

I fjor fant 4000 veien til julemarkedet på søndagen. Nå har Telemark museum utvidet arrangementet med én dag, og funnet inspirasjon i Berlin og København. Lørdagen blir det 18-års aldersgrense i hele parken og 20 års aldersgrense i stuen der du blir servert lokal mat. Øl, akevitt, rakfisk, sild, rømme og flatbrød står på menyen. Billettene har gått unna som varmt hvetebrød.

- De to første arrangementene er allerede utsolgt, men vi har ledig plass til 35 personer på det tredje, kan Silje Honningdal fortelle.

Telemark museum lager julegate med matprodusenter og ølprodusenter. Flere bryggerier kommer, og det serveres god drikke til gode historier i stuene i parken. Bodil Nordjore og akevittekspert Halvor Heuch har et eget arrangement med julesmaker og foredrag. Arrangementet har aldersgrense 18 år.

- Vi er spente på hvordan det blir mottatt, sier Honningdal.

Tips fra proffene

Bodil Nordjore inviterer til en reise i forskjellige smaker.

- Jeg tror på den fellesskapsfølelsen det gir å samles rundt et bord, sier Nordjore, som vil gi tips til hvilken drikke man skal velge til sild.

- Det kan nok gi mange en a-haopplevelse, tror kokebokforfatteren, som er født i Tokke og bor i Vinje.

- Det er mye kultur i mat og drikke, sier Tone Lundeberg.

For de små

Søndag blir det familiearrangement med julegrantenning på ettermiddagen. Da vil Nordjore bake med barna. Bakeloftet over kaféen er nytt i år.

- De 60 barna skal få bake godt og sunt brød, og få oppleve hvor lett det er, sier Nordjore. Dekorering av porselenskopper fra PP og rulling av vokslys er andre aktiviteter for de små. Skuespillere går julebukk, men julenissen kommer ikke. Museet har valgt å gi barna anledning til å gi bort ting til Grenlandsauksjonen.

- Vi har flere utstillere enn vi noen gang har hatt, aktiviteter for barn og formidling i stuer og hus.  Nytt av året er "Julegilde" i Brekkeparken, sier arrangørene, som er spente på hvordan museets nyheter vil bli mottatt.

Artikkeltags