Men allerede torsdag kveld byr Bugge Wesseltoft på en forsmak av jazzfesten.

Det er Lundetangen pub som er åstedet, og Wesseltoft har med seg bandet The organ Club som vil musisere rundt hammondorgelet.

Fullspekket program

18. oktober åpner festen med Torun Eriksen på Folque, som er en av festivalens samarbeidspartnere. Det blir session mellom Synne Sanden og Even Helte Hermansen på Parkbiografen, og de har med seg elever fra Skien videregående. Det blir jazzprat ved Tor Hammerø i samtale med Bugge Wesseltoft, Guttorm Guttormsen, André Kassen og Roland Galewicz.

Videre blir det konsert med Bugge, den danske jazzstjernen Cæcilie Norby & Lars Danielsson, samt konsert med den svenske multikunstneren Svante Henryson. Blant annet.

– Skulle bare mangle

Det er et rikholdig program og arrangør Skiensjazzdraget er godt fornøyd. Det er også primus motor Bugge Wesseltoft.

Det er andre gang Jazzfest Skien arrangeres, og Bugge mener det skulle bare mangle om ikke jazzbyen Skien skulle ha en egen jazzfestival.

Erfarne og nykommere

– Jeg er glad i og stolt av musikkmiljøet her. Jeg har i mange år drømt om å gjøre noe mer her, skape noe, få til noe i samarbeid med flere i jazzmiljøet i Grenland. Min visjon er at de som har opparbeidet seg et navn samspiller med de unge lovende. Det har vist seg å komme mye bra ut av det, sier Bugge og henviser til samarbeidsprosjektet fra fjorårets jazzfestival.

– En suksess

Han forteller om artistene som kommer, og det er jazznavn fra hele Skandinavia.

– Vi startet jo i fjor, og det viste seg å bli en suksess. Jeg håper dette er noe vi kan bygge videre på. Vi har jo tross alt byens fineste scene, avslutter Bugge Wesseltoft, som er å oppleve allerede i kveld torsdag på Lundetangen pub.