Jazzfest Skien arrangeres av Spriten kunsthall / Ny lyd, Skiensjazzdraget, Grenland Jazzforum og Parkjazz, med Bugge Wesseltoft som musikalsk kurator. Målet med festivalen er blant annet å utvikle nye talenter, inspirere og å gi gode konsertopplevelser. 

- Jeg er utrolig fornøyd, både med musikken og at det har kommet så mange. Det har vært veldig godt publikum, og god stemning, forteller initiativtaker Bugge Wesseltoft.

God stemning

Over tretti musikere har stått på scenen i løpet av festivalen, og svært mange av disse har bakgrunn fra Grenlandsområdet.

- Jeg har hatt et håp om å få vist fram hvor mange flotte musikere som er fra Grenland, og å vise at musikk kan lage helt spesiell stemning, og det tror jeg vi har fått til, forteller han.

André Kassen fra Ny lyd og Parkjazz og Åshild Nygaard Isaksen i Skiensjazzdraget er også godt fornøyde med festivalen.

- Vi syns det var på tide med en festival innen jazzsjangeren, og det har vært veldig bra med folk. Vi håper at festivalen lever videre til neste år også, sier de. 

Variert program

Publikum kunne oppleve konserter med artister som Frøydis Grorud og Torunn Eriksen, Lage Lund New York Trio, Scheen Jazzorkester, Juno, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær, Klavs Hovman, Audun Kleive, Bugge Wesseltoft og mange andre kjente navn. Festivalen bød også på smakebiter fra Sørnorsk og Nordnorsk ungdomsstorband.

Heller ikke barna ble glemt i festivalprogrammet, og kunne oppleve konserten "Rytmer fra Verdensrommet" på lørdag ettermiddag. Konserten ble laget på oppdrag for Rikskonsertene for syv år siden, og har blitt spilt for over 100 000 barn siden den gang.

- Vi prøver å viske vekk skillet mellom sal og scene og få publikum til å være med. Historien vi forteller er veldig enkel, og så kommer musikken og de visuelle effektene inn og lager helheten. Det er snakk om å bruke enkle scenetekniske ting for å lage noe magisk, forteller musiker og produsent Peter Baden.

Sammen med musikerkollega Erland Dalen og Knut Sævik på visuelle effekter fascinerte han både barn og voksne.

- Hvis man fleiper litt og ikke er helt voksen så får man så kul kontakt. Trommer og laser er dessuten en uslåelig kombinasjon hos målgruppen, smiler han.