Nå blir det fransk på Jacob & Gabriel

FRANSK HYLLEST: Jacob & Gabriel er med på Gout de France og serverer mat og vin fra det franske kjøkken onsdag 21. mars.

FRANSK HYLLEST: Jacob & Gabriel er med på Gout de France og serverer mat og vin fra det franske kjøkken onsdag 21. mars.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Restauranter over hele verden er invitert til å hylle det franske kjøkken 21. mars. Fra vårt distrikt er det Jacob & Gabriel som er representert på Gout de France.

DEL

– Klart det er stas å være med, sier Lars Ludvig Jacobsen og Julie Soli.

For fjerde år på rad er de invitert til å delta på Gout de France, som er en verdensomspennende hyllest til det franske kjøkken.

I Norge er det mesterkokk Bent Stiansen som er ambassadør for arrangementet.

Lunsj på ambassaden

I fjor deltok 14 restauranter fra Norge, i år er det om lag 20 stykker.

– Det er bare gode restauranter som er med, blant annet Statholdergaarden, Ett bord og Huset på Svalbard, forteller Lars.

Førstkommende fredag skal de inn på Den franske ambassaden i Oslo for å presentere menyen de vil servere under Gout de France senere denne måneden.

– Det skal liksom være en uhøytidelig greie, men samtidig blir det jo ganske høytidelig med en lunsj på ambassaden, smiler Lars.

Eksperimenterer med råvarene

Jacob & Gabriel er ikke ukjente med fransk mat.

– Vi serverer jo mye franskinspirert mat her, for øvrig både asiatiskinspirert og franskinspirert. Jeg er egentlig ikke så opptatt at maten vi serverer skal være autentisk, enten det er snakk om fransk, asiatisk eller nordisk, men viktigere at vi eksperimenterer med råvarene og lar oss inspirere av de ulike smakene, sier han.

Fransk aften

Men den 21. mars er det det genuint franske som gjelder.

– Jeg liker enkelheten i det franske kjøkkenet, og det er det vi etterstreber. Vi har planlagt en meny som blant anet består av and, piggvar og kalv, og selvfølgelig franske viner. I fjor hadde vi to fulle bordsetninger, så vi får håpe vår franske hyllest er like populær i år, sier Lars og Julie, og inviterer til fransk aften i Skien.

Artikkeltags