Kulturhussjefen går til filmen

NY ROLLE: Knut Inge Solbu skal samarbeide med Fenomen film og scene AS fra nyåret.

NY ROLLE: Knut Inge Solbu skal samarbeide med Fenomen film og scene AS fra nyåret. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Etter seks år som sjef på Ælvespeilet skal Knut Inge Solbu jobbe for Fenomen film. - Det blir et enormt løft for oss å få ham med på laget, sier Tom Marius Kittilsen.

DEL

- Jeg har samarbeidet med Tom Marius Kittilsen i 10 år, så dette tror jeg blir moro. Nå har de jo blitt voksne, sier Knut Inge Solbu, som er utdannet produsent fra Filmskolen i Lillehammer. Han drev tidligere Titan film og har blant annet vært produksjonsleder for NRK-serien "Halvbroren" og filmen "Jørgen og Anna". I tillegg har han hatt ansvaret for flere musikkvideoer. Tom Marius Kittilsen, som foreløpig er den eneste produsenten i Fenomen film, har lenge ønsket å ansette Knut Inge Solbu. '

Ny stilling

- Da han ble sjef på Ælvespeilet, for fire år side, skjønte jeg at jeg måtte legge den ballen død, sier Kittilsen. Filmselskapet, som har kontor i Skien og Oslo, vant nylig Folkets Amanda på Filmfestivalen i Haugesund for Marcus & Martinus-filmen "Sammen om drømmen". 240 000 i Norden så filmen, som gikk break even. Selskapet er for tiden i forhandlinger med Solbu, som kan bli selskapets sjette heltidsansatte.

- Vi trenger en produsent til, sier langesundsmannen, som for tiden er alene om produsentrollen.

- Flink og kunnskapsrik

Han legger entusiastisk til:

- Det blir helt fantastisk å få Knut Inge som produsent. Han er veldig flink og kunnskapsrik. I tillegg har han fortsatt mange kontakter, selv om han har har vært borte fra filmbransjen en stund. Kittilsen har også ledige regissørstoler.

- Vi ser etter regissører fra Telemark, men de er ikke lette å finne.

Velfungerende maskineri

Knut Inge Solbu går av som kulturhussjef i desember.

- Det har vært en veldig givende jobb. I dag så jeg på bilder som viste en byggeplass. Nå  har det vært et ganske velfungerende maskineri i seks år. Når det gjelder innholdet, er jeg stolt av at vi har klart å finne en balanse, sier Solbu, som nå er klar for å sende stafettpinnen videre.

- Og da føles det veldig naturlig å dra tilbake dit jeg komme fra, sier Solbu, som skal ta seg en lengre ferie før han begynner i filmbransjen.

- Da vil jeg bruke tid på familien og forhåpentligvis ta en tur i fjellet.

Artikkeltags