Gå til sidens hovedinnhold

Ser du «Skjelvet» får du deg en helt spesiell opplevelse

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Fredag har «Skjelvet» premiere på kinoen i Skien, og i den forbindelse byr kinosjefen på spenning også utenfor kinolerretet.

Sist du så Tom Erik Heimdal Nykås hang han flere meter over bakken i veggen på Mølla og malte som en del av Gatekunstprosjektet.

Nå er han i gang igjen.

Bruker sprekkene i asfalten

Denne gangen er det på kinoen det skjer.

Tom Erik ser ned. Maler med frihånd over ujevnheter og sprekker i asfalten. Det er det som er graffiti, sier han.

– Gatekunst er jo generell graffiti, og her bruker vi mye sprekker og det som er i asfalten, forteller han og dypper penselen i sort maling.

 

Katastrofefilm

Prosjektet står i forbindelse med katastrofefilmen som har premiere fredag, og skal gi publikum noe ekstra - ikke bare premierepublikummet, men de som besøker kinoen den nærmeste framtid, kan få oppleve det.

«Skjelvet» er oppfølgeren til katastrofefilmen «Bølgen». Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet – men Norges hovedstad.

Tom Erik er godt i gang med forberedelsene.

– Jeg har ikke sett filmen, bare traileren. Men det er jo en oppfølger til «Bølgen» så jeg skjønner jo hva det går i, sier han.

Maler i 3D

Han har funnet et punkt og maler ut ifra det.

– Jeg maler i 3D. Det er ikke så vanlig her, men mer vanlig nedover i Europa, sier han, og forklarer at han drar linjer ut ifra et punkt og treffer der hvor han skal male.

– Det må jo bli riktig, ellers er det jo het feil ut, smiler han.

 

Henvende seg til hvem?

Han har tegnet og drevet med dette i 15–16 år, og begynner å få god erfaring.

– Jeg har alltid tegnet, og det har blitt mye kruseduller. Men det som er gøy, er jo å få male i stort format, sier Tom Erik som virkelig har fått fart på graffitikarrieren den siste tiden.

– Jeg jobber som bartender på Folque, men synes jo det er ekstra gøy å få gjøre sånn som dette. Det er hobbyen min. Jeg opplever at mange har vegger og annet de ønsker å dekorere, men vet ikke hvem de skal henvende seg til. Den siste tiden har vi jo fått litt oppmerksomhet i media, og det er jo hyggelig, sier han.

Forventer over 7000 besøkende

Kinosjefen synes også det er gøy å få tilby publikum noe ekstra.

– Denne filmen blir mest sannsynlig årets mest sette film, og vi forventer over 7000 besøkende de kommende ukene, og da er det gøy å kunne finne på noe. Vi tenker egentlig alltid at det er hyggelig å gjøre noe mer, men nå hadde vi jo dette gatekunstprosjektet, og da var det naturlig å spørre om å lage noe her oppe, avslutter Gundersen, som håper folk reagerer på kunstverket.

- Jeg håper jo at folk tenker; Woow! Hva har skjedd her?

Nysgjerrig på hva som males foran kinoen? Følg med på kinoens Facebook-side!