13 millionersprosjektet er endelig ferdig

Magisk: Det ble en magisk kveld med lysende hoder i vannet og mange fornøyde og stolte innbyggere i Drangedal.foto: Dag jenssen

Magisk: Det ble en magisk kveld med lysende hoder i vannet og mange fornøyde og stolte innbyggere i Drangedal.foto: Dag jenssen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

DRANGEDAL: Tirsdag kveld kom det avsluttende punktet for Toke brygge. Drangedals nye stolthet som har kostet 13 millioner, er ferdig i all sin prakt med 201 kunstverk.

DEL

I vannet var det 200 lysende hoder, laget av tilsvarende like mange skolebarn.

TA fikk samlet fem av kunstnerne, som var tydelig fornøyde.

Stolte

– Nå er vi stolte av hva vi har fått her i Drangedal. Det har vært gøy og moro å få være med på dette her, ser Marthe Heimholt Sætre (13), Karina Hildebrandt (14), Hedda Øygarden (13), Katrine Steinsland (13) og Erika Mikkelsen.

Men dessverre blir de lysende hodene tatt bort i løpet av et par dager.

– Det synes jeg er dumt, de burde hatt vært med videre. I hvert fall til sommeren, mener Marthe Heimholt Sætre.

Men skulpturen «Badegjesten» kommer til å bli værende, den er lagd av kunstneren Christian Sunde fra Flekkefjord. Den er med å ramme inn området Toke brygge, og står ut i vannet. Den er litt over fem meter høy og lyser når det er mørkt. I går var det høytidelig åpning.

– Dette er mitt prosjekt, slår kunstneren fast. Skulpturen kan sees på som et speilbilde av oss selv i et lite øyeblikk på nøyaktig samme sted, mener han.

Endelig i mål

De prosjektansvarlige var også veldig glade for å være i mål.

– Dette er et stolt øyeblikk, nå er vi endelig ferdige og nå kan befolkningen ta aktivitetsparken og vannfronten i bruk, forteller Gunn Marit Christenson i Feste landskap. Toke brygge var det gamle sentrumet i Drangedal, før jernbanen kom.

– Dette var sentrum i gamle dager. Men det var bare en gjørmebukt, nå har det blitt skikkelig bra, sier prosjektansvarlig og kommunalsjef Arne Ettestad i Drangedal kommune. Han har vært med helt fra starten i dette prosjektet, som startet som et tusenårssted. Mange møter, planer og 13 million kroner senere har det blitt Drangedals nye stolthet.

– Jeg er veldig fornøyd, men vi har flere prosjekter på gang, blant annet en promenade, forteller han. Toke brygge er i ferd med å bli et populært bosted, med nye leilighetsprosjekt og gamle boliger i ny skrud.

Artikkeltags