Gå til sidens hovedinnhold

- Det er nesten litt for mye folk

Artikkelen er over 5 år gammel

BØ: Noen tusen besøkende strømmet til antikkmessa i Bø lørdag. – Telemarkingene er litt mer gjerrige og ivrige til å prute enn andre, mener antikvitetshandler Tollefsen fra Sørlandet.

Han er blant de 125 utstillerne på helgas brukt- og antikkmesse i Telemarkshallen i Bø.

– Antikviteter og gamle ting har alltid vært populært, det er bare mange som ikke har skjønt det. Jeg har samlet på gamle ting i 50 år, så det har hele tida vært en hobby, sier Tollefsen, som liker messa i Bø.

– Jeg synes det er greit her og det er en grei plass. Antikviteter og samleting er mye dyrere i utlandet enn i Norge, men det begynner å ta seg opp litt her også nå, fortsetter han.

- Hva er den verdt?

Under brukt- og antikkmessa kunne en finne alt fra gamle ting til håndarbeid, pyntegjenstander og hjemmelagde lefser.

Takstmann Åsmund Svendsen fra Moss ga folk en gratis verdivurdering av gamle gjenstander de hadde med seg.

Han konstaterer at noen blir skuffa når han forteller verdien, mens andre blir glade når det viser seg at en gammel gjenstand de eier er langt mer verdifull enn de trodde.

– Det er mange morsomme ting som kommer inn til vurdering her i Telemark. Denne kniven er noe av det mest spennende som har vært her i Bø, sier Svendsen og holder opp en kniv han skal taksere.

– Den er nok fra langt nede på 1800-tallet og veldig fin. Den er verdt mellom 20 000 og 30 000 kroner, mener Svendsen.

Det er som kjent Idrettslaget Skarphedin i Bø som arrangerer brukt- og antikkmessa, hvor Arvid Hagen er primus motor. Han brukte som vanlig den siste ferieuka si til å jobbe dugnad for messa, og han vil ikke gi seg som «messegeneral» ennå.

– Kjempebra besøk i år

– Flere har kommet og tatt meg i hånda og takket meg, så det er veldig moro. Så lenge helsa holder og forstanden er i hodet, så håper jeg at jeg kan holde på i 20 år til, sier Hagen. Som utrykningsleder i brannvesenet, Ap-politiker i Bø og med dugnadsjobbinga for messa ved siden av, rekker han ikke å kjede seg.

– Besøket i år er kjempebra – det er nesten litt for mye folk. Det er også mange fra Grenland her i år. Det er 125 utstillere og nå begynner vi også å få inn litt kortreist mat som lefser og fisk. Her er det veldig sosialt og en treffer mange hyggelige folk, sier Hagen.