– Toppnavn vi har hatt på blokka lenge

BØ: Jazzklubben i Bø er arrangøren som satser smalt på bygda, og makter attpåtil å gå med overskudd. Vårens program er det beste Kristoffer Mosfjeld har presentert i sin tid som leder.

DEL

Kristoffer Mosfjeld går nå inn i sitt tiende år som leder av Bø jazzklubb. Han mener vårens program er det mest spennede klubben har presentert i den tida han har vært i ledelsen.

I fjor feiret jazzklubben et respektabelt 30-årsjubileum, så det er en voksen konsertaktør som holder hus på Bø hotell. Der flyttet de inn høsten 2016 etter å ha brukt vertshuset i Bøgata som hovedarena.

– Vi har fått en ny oppsving på hotellet. Der ligger alt godt til rette både for artister og publikum, opplyser Kristoffer Mosfjeld.

Godt besøkt

Han omtaler vårens konsertoversikt som det mest jazzete programmet de har hatt på lenge. At fjoråret bød på godt besøkte konserter over hele linja kommer godt med når arrangøren legger neste sesongs artistkabal. Lokalet til Bø hotell tar bare maks 120 publikummere. Et bookingsamarbeid med Kroa om artisten Cezinando trakk nok opp besøkstallet totalt sett, men Mosfjeld melder at det var godt over 100 i snitt på de 19 konsertene som ble arrangert i 2018. Ikke alle landets jazzklubber kan matche det.

– Det er veldig bra, fastslår Kristoffer Mosfjeld.

Publikum er en god blanding av studenter og fastboende, men folk kommer også utenbygds fra for å gå på konsert i Bø. – Det er alltid noen nye ansikter blant publikum, og så har vi en lojal gruppe på 30–40 mennesker som kommer på nesten alle konsertene.

I 2017 endte overskuddet på godt over 70 000 kroner.

– Jeg har ikke like konkrete tall for 2018 ennå, men vi håper å lande på omtrent samme nivå, uttaler Mosfjeld.

Arrangøren har hatt noen toppnavn i sjangeren på blokka lenge, og i år klaffet det på flere punkter. I likhet med langt større arrangører sliter også Bø jazzklubb med å sikre seg storfisker som for eksempel Jan Garbarek, men de føler likevel at de har fått velge fra øverste hylle.

Gitardronninga

De musikalske søskenbarna Susanna og David Wallumrød åpner sesongen fredag 11. januar, før veteranene i Jøkleba! tar turen 24. januar. Fredag 8. februar kan man bli bedre kjent med årets kull fra jazzlinja til Sund folkehøgskole. Audun Rørmark fra Bø og Una Aurora Sand Venås fra Sauherad er blant elevene.

Lørdag 23. februar kommer Hedvig Mollestad trio, et band Mosfjeld og hans medarbeidere har forsøkt å få tak i en stund. Hedvig Mollestad Thomassen er gitardronninga som gir konserter i inn- og utland, og i år har hun fått i oppdrag å skrive bestillingsverket til Vossajazz.

Mosfjeld tror på fullt hus også fredag 8. mars. Da kommer Fliflet/Hamre sammen med Knut Reiersrud. Kontrabassisten Steinar Raknes lar jazzen flørte med americanasjangeren i prosjektet «Stillhouse», og han tar med seg Unni Wilhelmsen til Bø 22. mars.

Vokalist Inger Marie Gundersen har en høy stjerne hos koreanerne, men omtales som Norges best bevarte jazzhemmeliget. Hun kommer med et erfarent musikerlag 11. april, før Tom Roger Aadland tar med seg sine Dylan-tolkninger til hotellet 4. mai. Denne konserten er et samarbeid med festivalen Bøker i Bø.

Kristoffer Mosfjeld konkluderer med at programmet har en «utrolig fin bredde». Jazzen har mange allsidige musikere og subsjangere, og vårprogrammet gjenspeilet flyktigheten i jazzen, påpeker han.

MYE ERFARING: Gitarist Knut Reiersrud i samspill med duoen Fliflet/Hamre vil trekke fullt hus, tror arrangøren.

MYE ERFARING: Gitarist Knut Reiersrud i samspill med duoen Fliflet/Hamre vil trekke fullt hus, tror arrangøren. Foto:

Artikkeltags