– Det er alltid bra respons på lokale revyer her i Gullbring, sier daglig leder i Gullbring kulturanlegg, Espen Raastad.

Etter å ha gått igjennom alle de ulike arrangementene i fjor, viste det seg at det var ett som lokket flere enn andre; «Folkestadrevyen: Høgt & lågt», som inntok storsalen to dager i mars 2017.

Det kom fram av et nyhetsbrev fra Gullbring der de kåra Folkestadrevyen til årets bestselger.

– Over lengre tid så har vi sett at stafetten mellom grendene i Bø er en sak som veldig mange vil ha med seg. Det synes vi er stas.

Over 700 billetter

TAs anmelder var fra seg av begeistring og skrev blant annet at «Høgt og lågt» baud på ein fornøyeleg presentasjon om livet i området rundt Bø sommarland og Telemarkshallen.

Mer enn 700 billetter ble solgt da Puttlandsrevyen (som den kalles på folkemunne) gikk av stabelen. Det er nesten to fulle hus og flere billetter solgt enn «Full fart i kulissene» fra Riksteatret, «Folk og røvere i Kardemommeby» og «De tre Bukkene Bruse på badeland» – for å nevne noen.

– I og med at de gikk over to dager blir det kanskje litt urettferdig overfor andre. Det var jo noen som bare spilte én kveld for full sal. Ni Liv og Byting, for eksempel, sier Raastad.

Selger ut?

Neste mottaker av pinnen i bygderevystafetten er folket på Oterholt. Oterholtrevyen «Fra hi si’ a’» går av stabelen fredag 26. januar og lørdag 27.

– Billettsalget viser at det går mot to fulle hus igjen. Vil du ha billett der så må du være rask. Plassene nærmest scenen er alltid attraktive og blir tatt tidlig, reklamerer Raastad.

– Kunne det være aktuelt å legge inn en ekstra forestilling siden det går såpass bra?

– Det må nesten de ta stilling til, men jeg vil vel tro at de heller vil ha to fulle hus enn tre kvelder med halvfull sal, sier Raastad.

Mye på tapetet

Om Oterholtrevyen blir bestselger i 2018, gjenstår å se. Det skal skje mye spennende i løpet av vinteren og våren i Gullbring, og billettsalget er lovende.

– Odd Nordstoga har nesten klart å fylle storsalen før sin konsert i februar allerede. Ingebjørg Bratland kommer i mars. Også der er salget godt. Telemarksartister selger godt, i alle fall artister fra indre-Telemark, sier Raastad.

Senere i januar blir det Creedence storynight med Fortunate Ones, på teaterscenen blir det etter hvert «Pippi Langstrømpe på de sju hav» med Ègal teater, «Trollmannen fra Oz» fra Riksteatret, og jaggu tar også Ingrid Bjørnov turen til Bø med sin forestilling «Steinway to heaven» i april.